‘Zesjes-cultuur bij sportaccommodaties moet in de ban’

Breda mag door met het verhuren van de zwembaden, de ijsbaan en het racketcentrum aan uitbater Optisport, maar daar zitten wel eisen aan. De commissie Maatschappij wil zich verzekerd zien van een aantal zaken voor ze overgaat tot het verlengen van het contract met 10 jaar. Zo wil bijvoorbeeld de SP af van de zesjes-cultuur die er heerst bij Optisport. Een beoordeling van de gemeente en Optisport komt uiteindelijk op een algemeen cijfer van 6,9 en 7 voor de accommodaties.

‘Dat kan mijns inziens makkelijk naar een minimaal een acht’, betoogt raadslid Joyce van der Sanden van de SP. ‘Daarnaast willen we ook graag ruimte zien voor verbeterpunten als die zich mochten voordoen en meer uren voor het schoolzwemmen.’ De PvdA snijdt het punt aan dat er in het verleden nog wel eens flink wat kritiek is geweest op Optisport en dan met name over de openingstijden die het hanteerde. Ook wil Arend Hardorff het sporten stimuleren voor allochtone vrouwen. Volgens de sociaaldemocraat blijft die doelgroep nog onderbelicht.
Selçuk Akinci valt wethouder Bob Bergkamp, verantwoordelijk voor het dossier sportaccommodaties, bij. ‘Tien jaar geleden lag er een niet al te best contract met Optisport’, meent Akinci. ‘Nu is het een dikke pil waarin ruimte is voor verbetering. De rare clausules van toen zijn er eigenlijk allemaal wel uit’, meent Akinci.
Ook wethouder Bob Bergkamp verzekert dat er een goed contract ligt. ‘Optisport is een professionele partner. Het beheer van de accommodaties is in goede handen. Als dat in de toekomst niet zo is, volgt er nog altijd ieder kwartaal een gesprek over de prestaties.’
Bergkamp verzekert de commissie er dan ook van dat de samenwerking nauwkeurig wordt gevolgd. ‘En mochten we vinden dat er niet aan eisen wordt voldaan, kunnen we Optisport korten met 50-duizend euro. Dat is juridisch vastgelegd.’

(Breda Vandaag.nl)


Ben jij op zoek naar een leverancier voor zwembadafdekkingen? 👉 Klik hier.
advertentie

Hellebrekers