Expertisecentrum Zwemonderwijs – ‘Praktijkkennis biedt kansen’

Het Expertisecentrum Zwemonderwijs. Het Expertisecentrum Zwemonderwijs doet onderzoek doen naar de pedagogische en didactische principes om zo meer en betere praktijkkennis over zwemmen en zwemvaardigheid te genereren. De innovatieve waarde hiervan bestaat uit het creëren van ‘de zwemles van de toekomst’ gebaseerd op nieuwe onderzoeksresultaten en inzichten.

Geen progressie zwemvaardigheid
Voldoende zwemvaardig zijn is in een waterrijk land als Nederland van groot belang om volwaardig te kunnen participeren, en daarnaast om de kans op verdrinking zo klein mogelijk te maken. Eerder dit jaar wees de studie Zwemmen in Nederland van het Mulier Instituut uit dat steeds minder Nederlanders zwemmen en dat steeds minder Nederlanders lid worden van zwemverenigingen. In 2012 heeft 34% van de kinderen bij het verlaten van de basisschool het hele zwem-ABC. Recent bleek uit de factsheet ‘Zwemvaardigheid 2012’ onder meer dat 6% van de 11-17 jarigen helemaal geen zwemdiploma heeft en dat een op de negen A-diploma’s wordt behaald via het schoolzwemmen. Dit onderzoek onder ruim 3.000 Nederlanders geeft aan dat er geen progressie zit in de zwemvaardigheid van de Nederlandse jeugd.

Geen geruststellende cijfers, maar wel interessante. Welke kansen liggen hier voor de zwembranche om de zwemvaardigheid te verbeteren? Wat betekent dit voor het zwemonderwijs in zwembaden en zwemscholen? Meten is weten. Het Expertisecentrum Zwemonderwijs geeft door onderzoek de benodigde praktijkkennis. Op het ZwembadBranche Congres gaat men graag in op hoe jij als ondernemer deze praktijkkennis succesvol kan inzetten.

Wil je ook weten welke kansen er liggen? kom dan 12 maart naar het ZwembadBranche Congres en meld je hier aan. Met het programma is rekening gehouden met de files, we beginnen om 7.00 uur met een ontbijtsessie en we sluiten af om 15.00 uur. Houd onze nieuwsbrief in de gaten voor de laatste updates.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.