‘Ruim 25.000 bezoekers verwacht tijdens Midzomernachtduik’

Als tegenhanger van de Nieuwjaarsduik wordt morgen, 21 juni, de tweede editie van de Midzomernachtduik georganiseerd. Met meer dan 100 deelnemende accommodaties en een te verwachten bezoekersaantal van 25.000 is het nu al een groot succes te noemen. De voorbereidingen zijn in volle gang, nu alleen nog hopen dat het weer meezit.

Initiatiefnemer Raymond Leever (uitgever ZwembadBranche) is zeer tevreden over het enthousiasme van de deelnemende accommodaties. “Als de weergoden ons goed gezind zijn, kunnen we meer dan 25.000 deelnemers verwachten. Een oprechte opsteker die de zwembadbranche goed kan gebruiken. Helaas worden diverse zwembaden bedreigd met sluiting. Met deze actie willen wij de branche een hart onder de riem steken.”


Ben jij op zoek naar een (nieuw) leerlingvolgsysteem voor jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.De Midzomernachtduik verwijst naar het midzomernachtfeest, een bekend feest in Scandinavië op de dag dat de zon niet ondergaat. Het is eigenlijk een ode aan de zomer. Zwemmen hoort als geen ander bij de zomer. De Midzomernachtduik is hét evenement om zwemmen op een positieve manier onder de aandacht te brengen en een groot aantal bezoekers te trekken, die dag zelf en de maanden erna. “Dit jaar organiseren we het opnieuw op 21 juni en ditmaal ook voor binnenbaden. Het is een landelijk evenement waar 107 accommodaties zich voor hebben aangemeld. Het programma is per locatie verschillend. De een organiseert een barbecue, de ander een wedstrijd bommetje. Overigens is het niet zo dat de baden pas om middernacht open gaan. Sommige beginnen al rond zeven uur met een programma voor ouders en kinderen en hebben dan van 9 tot 1 uur een programma voor volwassenen”, aldus Raymond Leever.

Wil je weten welke zwembaden meedoen?
Kijk dan op: Facebook.com/midzomernachtduik. Uiteraard is de Midzomernachtduik ook te volgen via Facebook en Twitter via #midzomernachtduik.


advertentie

Splash Software