15 oktober ZwembadBranche Dag

Nieuw zwembad AquaRijn in 2011 open

Over anderhalf jaar kan er weer volop worden gezwommen in Alphen. De nieuwe Thermen, AquaRijn gedoopt, is dan klaar. De herbouw kost de gemeente 25 miljoen euro, waarvoor de overeenkomst is getekend. Die kwam eerder dan verwacht en voldoet ook nog aan alle wensen van Alphenaren: het bad wordt 25 bij 35 meter krijgt een beweegbare bodem en een tribune voor honderden mensen. Het bad is in drie delen op te splitsen. “Want het is niet alleen voor verenigingen, maar ook voor opa die met zijn kleinkind wil zwemmen”, zegt wethouder Michel du Chatinier. Ondergronds komen 178 parkeerplaatsen. Het glazen ontwerp is grotendeels ongewijzigd: “Het wordt een totaal niet alledaags, maar prachtig zwembad”, zegt de wethouder. “Het blijft toch 40, 50 jaar staan.”

Directeur Peter Vrisekoop van beheerder Sportspectrum noemt het ‘de parel van alle Alphense sportaccommodaties’. “We hopen dat er net zoveel over gesproken wordt als over het stadhuis”, zegt Ramon Rugl van AGS architecten. Het gebouw wordt energiezuinig en met de nieuwste technieken uitgerust. Zo komt er een reinigingssysteem waardoor mensen met problemen aan de luchtwegen kunnen zwemmen zonder chloordampen.

De herbouw brengt een einde aan jaren ‘zwemleed’: voor het eerst is er weer genoeg ruimte om te zwemmen sinds De Thermen in februari 2007 afbrandde. “Dat was heel emotioneel”, weet de wethouder.


advertentie

EasySwim

Een gedachte over “Nieuw zwembad AquaRijn in 2011 open

Reacties zijn gesloten.