15 oktober ZwembadBranche Dag

Marriët Mittendorff nieuwe voorzitter Nationaal Platform Zwembaden | NRZ

Op 6 oktober is Marriët Mittendorff benoemd tot voorzitter van het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ. Met Mittendorff (63) als boegbeeld heeft het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ gekozen voor een ervaren en verbindende bestuurder met affiniteit voor het (zwem)onderwijs. Na haar studies Onderwijskunde en Klinische pedagogiek aan de Universiteit van Utrecht was Mittendorff werkzaam in een onderwijsomgeving. Aansluitend werd zij politiek actief als wethouder/loco-burgemeester in Eindhoven met onder andere de portefeuilles onderwijs en educatie alsmede sport en financiën. Vanuit deze functie was zij onder meer verantwoordelijk voor de realisatie van het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion en betrokken bij de komst van de Fontys Sporthogeschool naar Eindhoven. Daarna was zij waarnemend burgemeester van Ommen. Op dit moment is zij vooral actief als mediator in bestuurlijke omgevingen en heeft zij een aantal toezichthoudende functies in de zorg.

Mittendorff volgt Mervyn Stegers op die sinds de oprichting van de organisatie op 9 juni 2005 de voorzittersfunctie bekleedde. Mittendorff is onafhankelijk voorzitter in een bestuur bestaande uit negen partijen. Naast de oprichtingspartijen Vereniging Sport en Gemeenten (VSG), RECRON en de KNZB wordt het bestuur op korte termijn uitgebreid met zes partijen uit de zwembranche. Met de benoeming van de voorzitter, de uitbreiding van het bestuur en het definitieve in werking treden van de geheel vernieuwde statuten is de bestuurlijke transitie van het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ voltooid.


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen met de waterbehandeling in jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.Evert-Jan Hulshof, directeur van het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ en lid van de selectiecommissie, is blij met de komst van Marriët Mittendorff. “Zij beschikt over ruime politieke en bestuurlijke ervaring en heeft gevoel voor onderwijs én zwemonderwijs. Haar capaciteiten en netwerken passen uitstekend bij de nieuwe fase die we ingaan”. Mittendorff wil zich sterk maken voor goed zwemonderwijs dat voor iedereen toegankelijk is. “De maatschappelijke waarde van zwemmen en zwemonderwijs vind ik heel belangrijk. Het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ speelt daarin een belangrijke rol. De organisatie bevindt zich in een vernieuwende fase waarin nog veel dingen te doen zijn. Als innovatiedeskundige spreekt me dit enorm aan”.

 
 advertentie

Dewi Online


advertentie