Variopool – Meer rendement en plezier uit het wateropppervlak

Variopool – Meer rendement en plezier uit het wateroppervlak

Beweegbare zwembadbodems en keerwanden. Dat is het specialisme van Variopool en het resultaat van ruim 45 jaar vakmanschap. Met een voortdurende focus op innovatie. Sinds jaar en dag is men marktleider, maar dat is zeker nog geen reden om tevreden achterover te leunen. Daarom is men continu bezig om te verbeteren en nieuwe toepassingen te ontwikkelen. Met als streven: meer rendement en plezier uit het wateroppervlak halen. Dat is waar Variopool voor staat.

Tal van doelgroepen weten inmiddels de weg naar het zwembad te vinden. En allemaal hebben ze hun eigen wensen als het gaat om de waterdiepte van het bad. Of het moment van de dag dat ze van het bassin gebruik willen maken. Ondertussen dienen zich nieuwe kansen aan op de markt van sport, gezondheid en beweging. Maar dit alles mag natuurlijk niet ten koste gaan van bestaande gebruikers. Voor de exploitant vaak lastige strategische vragen in een tijd waarin overheden bezuinigen en ook marktpartijen zich bezinnen op investeringen. De beweegbare zwembadbodems en keerwanden van Variopool bieden dan een economisch aantrekkelijke oplossing.

Kwaliteit en service
De beweegbare zwembadbodems zijn ontworpen op basis van een drijvend concept dat is opgebouwd uit roestvrijstalen en kunststof onderdelen. Met behulp van de roestvrijstalen kabels kan de zwembadbodem op elke gewenste diepte worden ingesteld. De kabels zijn volledig bestand tegen langdurige onderdompeling in zwembadwater. Bovendien laat de beweegbare zwembadbodem een zeer hoge belasting toe. De roosters in het oppervlak zorgen ervoor dat de watercirculatie niet wordt onderbroken. Het aandrijfsysteem bevindt zich bovendien buiten het bassin, zodat het water niet door hydraulische olie kan worden vervuild. Voor onderhoud en reiniging wordt gebruik gemaakt van toegangsluiken in het oppervlak. Naast kwaliteit hecht Variopool veel waarde aan service. Periodiek, op basis van eenduidige en heldere afspraken, maar uiteraard ook op afroep. Bij de jaarlijkse inspecties worden alle onderdelen van de installatie kritisch bekeken, zodat betrouwbaarheid en veiligheid gewaarborgd blijven. Hierbij worden moderne hulpmiddelen ingezet zoals videosystemen en camera’s. Voor periodieke inspectie, regulier onderhoud en reparaties hoeft het bad nooit leeg gepompt te worden en dit scheelt dus extra kosten. Direct na het bezoek van de servicedienst kan het bad weer open.

Strategische allianties
Variopool heeft met tal van toonaangevende partijen in de zwembadbranche een strategische alliantie waardoor een knooppunt van kennis ontstaat. Deze allianties hebben onder meer geresulteerd in de samenwerking met Myrtha Pools. Een vooruitstrevende techniek bestaande uit een systeem van modulaire RVS prefab panelen die zijn voorzien van een hard PVC laminaat. De Myrtha technologie wordt beschouwd als het beste alternatief voor traditionele structuren in beton en prefab en wordt ook veelvuldig gebruikt voor renovatie. Bij renovatie worden speciale RVS geleidestrips gemonteerd op bestaande wanden, waar daarna de panelen op worden aangebracht. Nadat alle panelen zijn aangebracht worden de naden afgedicht met vloeibaar PVC en wordt een speciale membraam op de bestaande badbodem aangebracht. Tot slot kan uit verschillende overloopgoten worden gekozen voor de afwerking. Tevens werkt men samen met Variodeck. Een zwembadafdekking van kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid. Een andere samenwerkingspartner is Holland Aqua Sight, leverancier van onderwaterramen voor onder meer zwembaden en aquaria. Met een onderwaterraam krijgt ieder zwembad een mooie architectonische uitstraling, daarbij is het ook zeer geschikt voor fotografie. De ramen zijn gemaakt van hoogwaardig acryl en worden door Holland Aqua Sight zelf ontworpen en geïnstalleerd. Tevens is het glas UV bestendig en zit er 30 jaar garantie op vergeling. Alle vormen en maten zijn verkrijgbaar, waarmee het geschikt is voor vele verschillende toepassingen. Dit tezamen met de inmiddels rijke ervaring en kennis van Holland Aqua Sight maakt dat al vele bekende bedrijven hebben gekozen voor de bijzondere uitstraling van een onderwaterraam. Oplossingen op maat. Dat is wat Variopool biedt. Rekening houdend met de wensen van het zwembad, maar ook met de wensen van de bezoekers. Ontwikkelingen gaan snel en vragen continu om nieuwe oplossingen. Met als uitgangspunt gebruikersgemak en maximaal rendement. Waarmee uiteindelijk het zwembad meer klanten aantrekt en een sterkere marktpositie creëert. Voor nu en later.

Voor meer informatie www.variopool.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.