Renate Verhoofstad – Dagvoorzitter

RenateVerhoofstadSport loopt als een rode draad door de journalistieke carrière van Renate Verhoofstad. Op zich niet verwonderlijk als je je bedenkt dat Verhoofstad van jongs af aan al een passie voor de sport heeft. Vanuit haar slaapkamerraam hoort ze wedstrijden van RKC en zelf zit ze op hockey.

Sport is een ‘Opera d’arte’
Nadat Verhoofstad de middelbare school heeft afgerond volgt zij de Academie voor de Journalistiek in Tilburg. Na deze academie begint de journalistieke carrière van Verhoofstad bij RTL Sport als verslaggeefster. Daarna is zij redacteur en eindredacteur voor programma’s als Sportpaleis de Jong en Holland Sport van de VPRO en Studio Spaan van de VARA (alleen redactie). Ondertussen werkt ze als freelance schrijfster. Vanaf 2003 tot en met begin 2011 woont Renate in Italië, eerst vier jaar in Florence en daarna verhuist ze naar Lucca. In het land waar sport menig hart sneller doet kloppen, is zij onder andere werkzaam als freelance correspondent voor Sport1, de NOS, Wieler Revue en Langs de Lijn. Momenteel is zij columniste van AD Sportwereld, medewerkster van het literaire wielertijdschrijft De Muur, het blad HELDEN, Soigneur en IJsmeester (een nieuw tijdschrift over schaatsen). In 2012 wist zij als tafeldame van Mart Smeets de kijkers van de NOS Avondetappe op vermakelijke wijze mee te nemen in de grillige wereld van de wielersport.

Kortom, de passie voor de sport is overduidelijk. Verhoofstad ziet de sport dan ook als het leven zelf, door haarzelf poëtisch beschreven als een opera d’arte: ‘sport is een voorstelling waarin het gaat om winst, verlies, trots, schoonheid, corruptie, vreugde en verdriet.’ Net als in het echte leven dus. Tijdens het congres zal Verhoofstad scherpzinnig, maar met een vleugje humor, de deelnemers en sprekers door de dag heen te leiden.

Wil je ook 12 maart naar het ZwembadBranche Congres komen? meld je dan hier aan. Met het programma is rekening gehouden met de files, we beginnen om 7.00 uur met een ontbijtsessie en we sluiten af om 15.00 uur. Houd onze nieuwsbrief in de gaten voor de laatste updates.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.