15 oktober ZwembadBranche Dag

Sportfondsen Nederland – Bouw & Techniek

Sportfondsen Nederland – Bouw & Techniek

Sportfondsen Nederland exploiteert ruim 300 uiteenlopende accommodaties, maar kan tevens worden ingeschakeld als bouwtechnisch of installatietechnisch adviseur. Of het nu gaat om renovatie, nieuwbouw, technisch management, energiebesparing of schoonmaak: Sportfondsen Nederland heeft vakkennis en jarenlange ervaring in huis.

Helpdesk bouwkundige en installatietechnische vragen
Wat betekent de nieuwe Drinkwaterwet voor de preventie van legionella? Welke regels gelden er bij de vervanging van een chemicaliëntank? De coating op de vloer laat op enkele plekken los. Bij wie kan ik terecht voor reparatieadvies? Regelmatig stellen medewerkers van sport- en zwemaccommodaties dergelijke vragen aan de helpdesk. Het beantwoorden van deze vragen behoort tot de dienstverlening.

Technisch advies bij nieuwbouw en verbouw
De bouwkundige en technische adviseurs kun worden ingeschakeld voor aanbesteding, projectmanagement en bouwbegeleiding bij verbouw- en nieuwbouwprojecten. Dat geldt ook voor groot onderhoud. Sportfondsen ziet scherp toe op prijs-kwaliteitverhouding, energieaspecten, onderhoudsgevoeligheid, veiligheid en te verwachten exploitatie- en onderhoudskosten. U wilt immers niet alleen de allerbeste accommodatie, maar ook een die klaar is voor de toekomst.

Ervaring
Sportfondsen Nederland heeft een lange traditie in bouw, beheer en onderhoud van accommodaties en vooral zwembaden. Gemeenten en stichtingen doen dus graag een beroep op hen. Of het nu gaat om deelopdrachten of het totale projectmanagement: wij bewaken de kosten, de kwaliteit en de planning.

Benchmark
De omzet van een accommodatie is minstens even belangrijk. Sportfondsen Nederland beschikt over een uitgebreide benchmark met gegevens van meer dan 300 accommodaties. Hiermee kunnen de juiste keuzes worden gemaakt op het gebied van de exploitatie.

Actuele regelgeving
De wet- en regelgeving voor sport- en zwemaccommodaties, bijvoorbeeld op het gebied van hygiëne en veiligheid, is complex. De adviseurs van Sportfondsen zijn exact op de hoogte van de actuele regelgeving. Geen zorgen dus of de nieuwbouw of renovatie voldoet aan de regelgeving.
Technisch Management voor echte ondersteuning
Wie kist voor Technisch Management van Sportfondsen, weet dat een technisch manager ervoor zorgt dat alle technische zaken in een accommodatie in orde zijn. Als professioneel adviseur zorgt hij ervoor dat het zwembad:

  • Optimale of lagere exploitatiekosten heeft.
  • Altijd voldoet aan de nieuwste wetten en regels, bijvoorbeeld met het Keurmerk Veilig en Schoon.
  • Technisch in orde is met gestructureerde werkprocessen.
  • ,

Technisch advies bij beheer & onderhoud
De onderhoudskosten kunnen alleen laag worden houden als een accommodatie goed is onderhouden. Uit ondoelmatig onderhoud kunnen immers hoge kosten voortvloeien. Met het dagelijkse beheer blijven het gebouw en de installaties in conditie. Maar voor de langere termijn is planmatig onderhoud noodzakelijk. Sportfondsen Nederland heeft alles in huis om hierbij te ondersteunen met jaarlijkse of meerjarige onderhoudsplannen.

Energie-inkoop
Sportaccommodaties verbruiken veel energie. Het ligt daarom voor de hand om het energieverbruik te monitoren en energieverlies te beperken. Sportfondsen Nederland doet meer. Via een QuickScan Zwembaden helpt men het energieverbruik te verlagen. Zo weet je zeker dat je met Sportfondsen Nederland méér in huis haalt. Dit bespaart niet alleen geld, maar ook het milieu.
Het goede nieuws is dat de energiekosten kunnen worden verlaagd. Hoe? Door gas en elektra in te kopen bij Sportfondsen Nederland. Door grote hoeveelheden gas en elektriciteit af te nemen, daalt de prijs per eenheid. Ook legt men leveringsprijzen vast en worden zo de prijsstijgingen beperkt. Nooit meer verdiepen in energieleveranciers, dat doet Sportfondsen.

Optimale hygiëne in uw accommodatie
Het schoonmaakconcept van Sportfondsen Nederland zorgt voor een kostenreductie op materiaal, middelen en arbeid. De winst van het schoonmaakconcept zit in de arbeid.

Systeemgericht toezicht veiligheid en hygiëne
Het Keurmerk Veilig & Schoon geeft aan dat zwembaden aan strenge wettelijke eisen voldoen. Sportfondsen Nederland biedt samen met de Stichting Zwembadkeur een efficiëntere manier van keuren, met meer nadruk op verbeteren. Met het Digitaal Logboek als hulpmiddel en interne audits wordt de veiligheid van gasten en medewerkers nog beter geborgd via Sportfondsen Systeemgericht Toezicht.

Voor meer informatie: www.sportfondsen.nl/zakelijk

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.