PCI Waterdichtings- en tegellijmsystemen

PCI Waterdichtings- en tegellijmsystemen

Als marktleider in Duitsland heeft zwembadspecialist PCI ook bij vele Nederlandse projecten van zich doen spreken. Het bedrijf kan zich beroepen op veel kennis op dit gebied en beschikt over veel internationale referenties. PCI heeft systemen ontwikkeld waarvan de producten op elkaar zijn afgestemd en in combinatie zijn getest. Projecten worden begeleid door specialisten. Van het eerste advies tot technische verwerkingstrainingen en ondersteuning tijdens de uitvoering, met uiteindelijk een uitgebreide projectgarantie van 10 jaar.

Duurzaam en mooi resultaat
PCI zet specialistische producten in om een duurzaam en mooi resultaat te krijgen, waarbij technische kennis essentieel is. Voor een duurzaam resultaat moeten goede waterdichtingssystemen en chemicaliënbestendige en goed te reinigen producten worden gebruikt. En het aanbrengen van een waterslot, om te voorkomen dat bij het bassin water van het natte gedeelte naar het droge gedeelte gaat, is noodzakelijk. Deze capillaire onderbreking van vochttransport is vaak te vinden op de rand van het perron. Hier wordt in een gleuf achter de overloopgoot de epoxycoating PCI Apoten gegoten en ingestrooid met kwartszand. Maar ook de flenzen en doorvoeren van onderwaterverlichting moeten goed worden afgedicht. PCI adviseert te primeren met PCI Epoxigrund 390 en de primer in te strooien met kwartszand. Het waterdichtingssysteem in het bassin bestaat vaak uit de snelhardende, waterdichte coating PCI Seccoral 2K Rapid, die in de aansluitingen wordt gecombineerd met PCI Pecitape kimband, manchetten 10 x 10 voor waterleidingdoorvoeren en 42,5 x 42,5 voor de afvoer. Voor het bassin zijn vooral chemisch resistente mortels geschikt. PCI raadt aan om hier met de waterdichte reactieharsmortel PCI Durapox NT Plus te verlijmen en af te voegen.
De chemicaliënbestendige, cementgebonden voegmortel PCI Durafug kan bijvoorbeeld worden ingezet op de perrons en op de vloeren van natte ruimtes. Voor sauna- en wellnessprojecten levert PCI waterdichte XPS hardschuimplaten PCI Pecidur, zodoende kun je renoveren zonder eerst wanden te moeten slopen, en PCI Pecibord inbouwelementen voor drempelvrije douches. Deze vloerelementen hebben ingebouwd afschot, een waterdichtingslaag en geïntegreerde vloerafvoer en roosters. Bovenal kunnen zij ook snel en eenvoudig worden geplaatst.

Partner in de bouw
PCI zet als partner van diverse partijen in de bouw wensen en eisen om naar praktische oplossingen. Adviseurs van PCI geven opdrachtgevers vrijblijvende technische adviezen en begeleiden de aannemer en de tegelzetter. Daarbij staan kwaliteit, duurzaamheid en tijdsbesparing voorop. Door bijvoorbeeld de inzet van snelhardende producten verkorten de wachttijden en kan een project zo snel mogelijk worden afgerond. De kwaliteit blijkt niet alleen uit de langdurige waterdichtheid van het systeem, maar ook uit de toepassing van voegmortels die goed kunnen worden gereinigd en waarbij deze hun structuur en kleurechtheid behouden. In samenwerking met architect, aannemer en tegelzetter heeft PCI de laatste jaren in Nederland enkele mooie zwembad- en wellnessprojecten gerealiseerd, waar uitgebreide waterdichtings- en lijmsystemen zijn toegepast. Producten van PCI zijn te vinden in kleedruimtes en douches van zwembad De Rozengaarde in Doetinchem en in vier baden en omliggende ruimtes van zwembad De Vrolijkheid in Zwolle. Ook in het Oostelijk Zwembad in Rotterdam, Caesar Fitness + Spa in Den Haag, zwembad Octopus in Leusden en zwembad De Marke in Hattem zijn de systemen van PCI toegepast.

Kijk voor uitgebreide informatie op www.PCI-Afbouw.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.