23 april ZwembadBranche Dag Belgie

Heatsavr Benelux: duurzaam en energiezuinig

Heatsavr Benelux BV, gevestigd te Boxtel, is de distributeur van Heatsavr vloeibare zwembadafdekking. Al meer dan 20 jaar is Heatsavr een bekende internationale speler, sinds 2009 werkt men ook in Nederland aan een duurzamere en energiezuinigere zwembadbranche. Samen met klanten realiseert Heatsavr besparingen op energielasten van meer dan 20%. Gunstig voor het milieu, maar zeker ook voor de portemonnee.

Rendement
Heatsavr, de vloeibare zwembadafdekking, is de snelste en makkelijkste manier voor zwembaden om energie te besparen. Het remt de verdamping van zwembadwater door middel van de vorming van een monomoleculaire film. Deze film wordt gevormd gedurende de nacht en momenten wanneer er weinig tot geen zwemmers actief zijn in het water. Verdamping is immers de grootste bron van warmteverlies en veroorzaakt een hoge luchtvochtigheid in een zwemzaal. Heatsavr zorgt ervoor dat een zwembad minder warmte verliest. Daarnaast hoeft er bij binnenbaden minder geventileerd te worden. Internationale en nationale referenties en onderzoeken tonen aan dat een gemiddeld zwembad een besparing op de energielasten van 20% mag verwachten met het toepassen van Heatsavr. Een terugverdientijd van slechts enkele maanden en een rendement van meer dan 200% is niet ongekend.

De vloeibare zwembadafdekking kan op elk zwembad worden toegepast. Groot of klein, rechthoekig of exotisch gevormd, met skimmers of een overloopgoot en ook zwembaden met een bufferkelder kunnen Heatsavr toepassen. Internationaal wordt de beproefde techniek van Heatsavr al meer dan 20 jaar toegepast en sinds 2009 is men actief in Nederland. De afgelopen jaren hebben de ontwikkelingen elkaar snel opgevolgd en is de veiligheid en effectiviteit keer op keer bewezen. Zo hebben Arcadis en Hanze Hogeschool de effectiviteit van Heatsavr op zowel een binnen- als een buitenbad onderzocht. Alle onderzoeksresultaten zijn beschikbaar op www.heatsavr.nl.

Voor meer informatie: www.heatsavr.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.