EasySwim Star Support: samen naar een hoger (leer)rendement

EasySwim Star Support: samen naar een hoger (leer)rendement

In 2007 is EasySwim Nederland (toen: Drie Essen Trading) op de markt gekomen met EasySwim. Een veilig en comfortabel zelfdrijvend zwempak speciaal ontwikkeld voor de zwemles. Maar EasySwim is meer dan een drijfpak. Het is een totaalconcept dat staat voor een verrijking van de zwemervaring. Veilig en met plezier leren zwemmen voor iedereen. Een concept met een missie: vanaf jonge leeftijd moeten kinderen veilig en met plezier, actief kunnen zijn in en rondom het water.

Sinds de introductie is het pak voortdurend doorontwikkeld. Maar ook de lesmethodiek er omheen. Ontwikkelingen worden op de voet gevolgd. De lesmethodiek die EasySwim voor ogen heeft is modern zwemonderwijs, specifiek afgestemd op de wijze waarop jonge kinderen leren. Zo wordt het werken in groepjes gestimuleerd en leren kinderen zwemmen in diep(er) water. Maar er is ook oog voor ontwikkelingen buiten de branche. Met een frisse, kritische blik is dit vertaald naar de visie op het zwemonderwijs.

Modern zwemonderwijs
Deze blik heeft geleid tot het integreren van enkele aspecten van het ErvaringsGericht Onderwijs binnen het zwemonderwijs. Elk kind leert weer anders en vraagt weer een andere benadering. Ook in het zwemonderwijs. Na jarenlange innovaties en verfijning heeft dit geresulteerd in een lesmethode die beter dan ooit is afgestemd op zowel de motorische als pedagogische ontwikkeling van jonge kinderen. Jonge kinderen hebben van nature een hoge bewegingsdrang en leren het beste in een veilige, vertrouwde omgeving. Maar vooral ook door het te ervaren. Hier maakt EasySwim optimaal gebruik van. Kinderen starten direct in het diepe, waardoor de ervaringen die ze opdoen veel natuurlijker zijn en de intensiteit van de les vele malen hoger is. Het geeft de kinderen meer vertrouwen, waardoor ze sneller ontwikkelen. Het biedt tevens een volledige bewegingsvrijheid, waardoor kinderen met meer plezier zwemmen. Hierdoor verloopt de ontwikkeling van het watergevoel soepeler en natuurlijker. Het resultaat: een snel en breed ontwikkeld watergevoel.

EasySwim Star Support
EasySwim gaat intensiever samenwerken met haar klanten om samen de nieuwe standaard in zwemonderwijs te worden en het rendement te optimaliseren. Hiervoor zijn ondersteunende pakketten ontwikkeld, bedoeld voor de gehele organisatie met het zwemonderwijs als uitgangspunt. EasySwim Star Support richt zich op 3 pijlers: Onderwijs, Organisatie en Ondersteuning. Samen met zwembaden wordt de kwaliteit van de EasySwim-zwemles verbeterd door het waarborgen van kennis en kunde door onder andere doorlopende scholing en begeleiding. Daarnaast worden zwembaden ondersteund in het optimaliseren van hun organisatie. Denk aan het verbeteren van de communicatie met de klanten en het verhogen van de doorstroom naar het C-diploma. Maar ook is er aandacht voor klantenwerving.

Met het EasySwim Star Support programma biedt EasySwim zwembaden een brede ondersteuning. Hierbij wordt nauw samengewerkt met zwembaden. Door hen breed te ondersteunen levert EasySwim een bijdrage aan een hogere klanttevredenheid en kwaliteit. Dit leidt tot structureel succes van een zwembad. Maar vooral tot meer kinderen die plezier beleven aan de zwemles en het zwemmen. Een mooi streven waar EasySwim zich graag samen met de zwembaden sterk voor maakt.

Voor meer informatie: easyswim.com

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.