15 oktober ZwembadBranche Dag

Dordtse Sportboulevard nadert voltooiing


Over een aantal weken is de Sportboulevard in Dordrecht klaar. In het complex komen meerdere zwembaden, drie ijsbanen, een topsporthal en aparte turnhal. Het zwembad voldoet aan alle internationale normen en kan plaats bieden aan officiële zwemwedstrijden. Daarnaast is er nog ruimte gemaakt voor een zwemparadijs, een bad voor zwemles en een wedstrijdbad.

Energiezuinig
Het hele complex is energiezuinig aangelegd. Zo wordt het zwembad verwarmd door het ijs van de schaatsbaan. Projectleider Rinald van de Wal legt uit: “Bij het maken van ijs komt warmte vrij. Die warmte geleiden we naar het zwembad om het water op temperatuur te brengen. Dit levert een energiebesparing op van 30 procent.” De ijshal is verdeeld in drie delen. Op de eerste verdieping is een 250 meter lange afstandsbaan, die verhoogd is aangelegd. Op het middenterrein ligt een ijsveld voor bijvoorbeeld ijshockey en daarnaast ligt een kleiner ‘krabbelveldje’. Er zijn tribunes en er komt horeca. Ook de sporthal en de turnhal naderen hun voltooiing. De vloer ligt er al en de laatste toestellen worden op hun plek gezet. De projectleider verwacht dat het complex aan het eind van de zomer opengaat. De schaatsbaan volgt enkele weken later. De sleuteloverdracht is op 1 juli, dan gaan de exploitant en de verenigingen proefdraaien, en zodra alles soepel loopt gaat de boel open.

Hele gebied in 2011 klaar
De Sportboulevard maakt deel uit van het omvangrijke gezondheidspark. De Sportboulevard heeft in totaal 52 miljoen euro gekost. De kosten voor het gezondheidspark bedragen 250 miljoen euro. Zodra de boulevard opengaat, gaan het Aquapulcabad, sporthal Sterrenburg en de Drechtsteden-ijshal dicht. Direct daarna worden ze gesloopt. Tussen het Albert Schweizer Ziekenhuis en de Sportboulevard wordt nog de zogeheten Esplanade aangelegd. Dit voetgangersgebied koppelt de gebieden aan elkaar. Er komen winkels en horeca. Het hele gebied moet begin 2011 klaar zijn.


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen bij de bouw of renovatie van jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.
advertentie

Hellebrekers