27 maart ZwembadBranche Congres

Covid-19 FAQ

De ZwembadBranche Dag vindt plaats op 30 november in de Midden Nederland Hallen in Barneveld.
Helaas gelden er nog steeds coronamaatregelen voor het bezoeken van de ZwembadBrancheDag. Hieronder beantwoorden wij een aantal veel voorkomende vragen rondom het bezoek aan onze beursdag.

> Laatst geüpdatet: 25 september 2021

 • Wat zijn de regels betreffende het bezoeken van een beurs zoals de ZwembadBranche Dag?
  Voor de ZwembadBranche Dag geldt niet de anderhalvemetermaatregel, wel moet iedere bezoeker en exposant om toegang te krijgen tot de beurs een geldig coronatoegangsbewijs en een geldig legitimatiebewijs tonen. Hiervoor gebruiken we het EU Digital Covid Certificate (DCC), dit digitale certificaat krijg je als je negatief getest bent, volledig gevaccineerd bent of aantoonbaar bent genezen van Covid-19 en kan worden getoond via de CoronaCheck-app. Een geldige papieren versie wordt ook geaccepteerd, maar let op: een vaccinatieregistratiekaart (bedoeld voor eigen administratie) en het gele boekje zijn geen geldige papieren.
 • Waarom is een coronatoegangsbewijs verplicht voor de ZwembadBranche Dag, het is toch een doorstroomevenement?
  De ZwembadBranche Dag organiseren we weer op de manier zoals we dat altijd deden voor de coronapandemie. Dat houdt in dat er geplaceerde activiteiten worden georganiseerd zoals workshops, lezingen, horeca met zitgelegenheid en de Award Show. Aangezien er dus sprake is van gecombineerde activiteiten, zijn wij verplicht om ook deze dag alle bezoekers en exposanten te vragen om een coronatoegangsbewijs. Op die manier hoeven we geen concessies te doen aan de bezoekersbeleving en kunnen we iedereen weer veilig ontvangen.
 • Hoe ziet de aankomst eruit onder de huidige maatregelen?
  Bij binnenkomst wordt er een corona-controle uitgevoerd. Om toegang te krijgen tot de beurs, vragen we om het volgende bij de hand te houden:
  CoronaCheck-app of papieren vaccinatie-, herstel- of testbewijs
  – Geldig legitimatiebewijs (paspoort, EU rijbewijs of EU identiteitsbewijs)
  – Geldige registratievoucher ZwembadBranche Dag
 • Ik heb geen smartphone, kan ik ook een geprinte versie van het coronatoegangsbewijs laten zien?
  Als je geen smartphone hebt of het coronatoegangsbewijs liever op papier hebt dan kun je het coronatoegangsbewijs zelf ook uitprinten via de website CoronaCheck.nl. Let op: een vaccinatieregistratiekaart (bedoeld voor eigen administratie) en het gele boekje zijn geen geldige papieren
 • Ik heb geen vaccinatie- of herstelbewijs. Hoe kan ik me vooraf laten testen voor toegang?
  Er zijn in Nederland meerdere locaties om te testen voor toegang. Zo kun je bijvoorbeeld via www.testenvoortoegang.org kosteloos een afspraak maken om je te laten testen. Een testbewijs is 24 uur geldig.
 • Ik kom alleen voor een korte afspraak, moet ik dan ook een coornatoegangsbewijs tonen?
  Ja, de maatregelen zijn van kracht voor al onze bezoekers en exposanten, ongeacht verblijfsduur.
 • Moet ik mij vooraf registreren om de beurs te kunnen bezoeken?
  Ja, wij vragen om vooraf te registreren. Dat kan nog tot uiterlijk 29 november. Let op! Het is dit jaar niet mogelijk om op de locatie nog te registreren.
 • Zijn mondkapjes verplicht?
  Nee, mondkapjes zijn niet langer verplicht. Mocht je deze liever wel dragen, dan ben je daar uiteraard vrij in.
 • Is de anderhalvemetermaatregel van toepassing?
  Nee, de anderhalvemetermaatregel is komen te vervallen op 25 september. Een coronatoegangsbewijs is wel verplicht.
 • Worden er evenveel bezoekers verwacht als voorgaande jaren?
  Na een jaar afwezigheid is er meer dan genoeg vraag naar evenementen waar men elkaar weer ‘ouderwets’ kan ontmoeten. Om het maximum aantal bezoekers niet te overschrijden, hanteren we dit jaar wel een toegangsbeleid waarbij werknemers uit de zwembranche voorrang krijgen.
 • Wat gebeurt er als de beurs onverhoopt niet door kan gaan?
  Wij verwachten dat de beurs zonder problemen kan plaatsvinden. Mocht het onverhoopt toch niet lukken, dan brengen wij iedereen tijdig op de hoogte. De beurs zal dan worden verplaatst naar 2022.
 • Hoe kan ik het beste op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?
  Via onze nieuwsbrief blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen. Voor specifieke vragen kun je contact opnemen via +31(0)227593433 of een e-mail sturen naar info@zwembadbranche.nl.