Inspiratiedag ‘De toekomst van het buitenbad’

Openluchtzwembaden hebben het zwaar. Het zomerseizoen is kort en er is veel concurrentie van andere recreatieve locaties. Daarnaast zijn ze niet alleen afhankelijk van het weer, maar ook van de politieke onzekerheid die weer van invloed is op de financiële zekerheid. Bovendien zijn veel openluchtzwembaden sterk verouderd en niet meegegaan met de tijd. Met als resultaat: veel openluchtzwembaden zijn gesloten en het bezoekersaantal van een openluchtzwembaden is sterk gedaald (CBS, 2013).

Koers bepalen met het Business Model Canvas
Hoe kunnen we dit tijd keren? De NHTV heeft onderzoek gedaan naar trends en ontwikkelingen bij buitenbaden en heeft aan de hand daarvan een aantal belevingsconcepten uitgewerkt tot een aantal business modellen voor buitenbaden. Hiermee kunnen buitenbaden gerichter hun koers bepalen. Maar dan moet je als buitenbad uiteraard wel weten welke koers past. Aan de hand van de principes van het Business Model Canvas gaan we tijdens inspiratiedag kijken naar de businessmodellen.
Wil jij meer weten over het onderzoek van de NHTV en aan de hand van het business model canvas kijken welke mogelijkheden die dit biedt voor jouw zwembad? Kom dan naar de inspiratiedag ‘Buitenbaden’. De NHTV zal tijdens deze dag meer vertellen over de mogelijkheden voor buitenbaden, daarnaast kun je kennismaken met de praktijk aan de hand van best practices. En natuurlijk is er ook voldoende ruimte om je collega’s weer even te spreken.

Wanneer: dinsdag 11 april
Tijd: 10:00 tot 15:00
Locatie: Zwembad de Krommerijn
Prijs: € 50,00 inclusief lunch