ZwembadBranche Dag: welke workshops volg jij?

Vorige week hebben wij de eerste twee workshops bekend gemaakt. Maar natuurlijk zijn er nog veel meer workshops. Vandaag lichten we er nog 2 toe. Wil jij meer weten over ons brein en hoe wij onszelf kunnen behoeden voor denkfouten? Of over het zwemdiploma en onderzoek naar de zwemfrequentie van kinderen? Tijdens de ZwembadBranche Dag praten we je helemaal bij. En mocht je nog collega’s willen ontmoeten en willen weten wat de laatste trends en ontwikkelingen zijn: maak een rondje over de beursvloer en blijf ook gerust even hangen op een van onze horecapunten.

ABC van denkfouten: hoe je brein je niet meer voor de gek houdt

Waarom is het zo moeilijk om nadelen te bedenken van iets dat je heel graag wilt? Hoe kun je jezelf en je team behoeden voor het gevaar van groepsdenken? Kortom: hoe werkt ons brein? Want een ding is duidelijk, het werkt niet altijd zoals we zouden willen of verwachten. Wil je begrijpen waarom je denkfouten maakt? Wil je jezelf en anderen behoeden voor de vooringenomenheid van het brein? Suzanne Weusten (Denkacademie), bekend van haar columns in de Volkskrant, vertelt over de principes van het brein en hoe we informatie opnemen en verwerken. Over de twee denksystemen en het denken in patronen. En het gemak én gevaar van routines. Maar vooral leer je welke kritische vragen je jezelf (en anderen) kunt stellen om valkuilen te voorkomen. En tussendoor kun je zelf ervaren hoe je brein je voor de gek kan houden.

Lees ook: ZwembadBranche Dag, eerste workshops bekend

Zwemvaardigheid na het diploma, hoe borgen we dat?

Bijna de helft van de kinderen met een zwemdiploma voldoet niet meer aan alle eisen. Dat blijkt uit een onderzoek van Hogeschool Windesheim geïnitieerd door NL Zwemveilig. Naast de zwemvaardigheid heeft men onderzocht of kinderen na het zwemdiploma B nog zijn blijven zwemmen. En hoe kinderen en ouders de zwemvaardigheid inschatten. Het blijkt dat de frequentie waarmee wordt gezwommen na een diploma afneemt. Kinderen en ouders weten vaak ook niet goed welke zwemactiviteiten er zijn voor na de zwemles. Daarbij schatten ouders de vaardigheden van kinderen hoger in dan de kinderen zelf. De urgentie is dus minder en dat terwijl juist de ouders een cruciale rol spelen in het stimuleren van het blijven zwemmen. Dat vraagt om een vervolg. Hogeschool Windesheim werkt daarom aan een grootschalig onderzoek naar de zwemveiligheid van kinderen met een zwemdiploma. Tijdens deze workshop deelt Mandy van der Weijden- van Rooden (Zwemanalyselab Windesheim Zwolle) de resultaten en licht zij het vervolg toe.

Naast deze workshops kun je nog workshops volgen over de raakvlakken tussen bewegings- en zwemonderwijs, het gebruik van messenger bots, communicatie, techniek en online leren. En voor de vroege vogels die nog meer willen weten over techniek beginnen we de dag met een Technisch Ontbijt (deelname aan het Technisch Ontbijt kost € 50,00). Genoeg te doen dus. Jij komt toch ook?

Deelname aan de ZwembadBranche Dag is gratis voor professionals uit de zwembranche, maar je moet je wel aanmelden. Voor de workshops hoef je je niet aan te melden, op de dag zelf kun je bepalen welke je wil volgen. Kijk hier voor meer informatie over de ZwembadBranche Dag en aanmelden.

E.B.T.C.