Save the date - ZwembadBranche Dag

ZwembadBranche Dag: eerste workshops bekend

Op 8 oktober, vandaag over precies 4 weken, vindt de ZwembadBranche Dag weer plaats. Een dag om oude collega’s weer even te zien en nieuwe te ontmoeten. En natuurlijk om je helemaal bij te laten praten over de laatste trends en ontwikkelingen. Op het beursplein bij de meer dan 90 exposanten en tijdens de workshops. Maar welke workshops kan je volgen? We lichten er hier alvast twee toe.

‘Basislessen bewegingsonderwijs’: leren zwemmen in een warm bad

Leren zwemmen is voor kinderen een intensief traject: het is spannend en de motoriek vraagt ook de nodige aandacht. Maar zwemmen blijft natuurlijk leuk en elke zwemles zou moeten aanvoelen als een ‘warm bad’. Alleen de realiteit is weerbarstiger. In het bewegingsonderwijs is dat niet anders, zo weet Wim van Gelder (Van Gelder in beweging). Tijdens zijn workshop deelt hij zijn ervaring met veranderprocessen op pedagogische gebied bij het (zwem)onderwijs en bij verschillende sportbonden. Ook heeft hij een eigen methode ‘Basislessen bewegingsonderwijs’ ontwikkeld. Deze staat voor iedereen actief op zijn eigen niveau, met veel plezier en zonder oordeel en is inmiddels de meest gebruikte methode voor het gymnastiekonderwijs. Waarom? Van Gelder licht de wetenschappelijke onderbouwing toe, maar ook zijn principes betreffende motorisch leren en natuurlijk de nieuwste ontwikkelingen.

Facebook Messengerbot: praten met een robot iets voor jouw zwembad?

Facebook Messenger is helemaal in. Het voelt als whatsapp, reden dat mensen het eerder openen en reageren. Daarmee is het niet alleen interessant voor privégesprekken, maar ook voor zakelijke. Zeker nu met ‘Facebook Messengerbots’ de mogelijkheden eindeloos zijn. Hiermee kun je namelijk geautomatiseerde gesprekken voeren met (potentiele) klanten. Daarbij kun je zelf de voorgeprogrammeerde antwoorden kiezen. Je bepaalt ook zelf de ‘tone of voice’ en hoe de bot omgaat met jouw klanten. Je kunt afbeeldingen of GIF’s toevoegen en nog veel meer om je berichten eigen te maken. Interessant om meer mensen in je zwembad te krijgen of simpelweg als een stukje klantenservice. Iets voor jouw zwembad? Lars Maat (Maatwerk online) neemt je mee in de mogelijkheden, laat je een voorzichtige start maken en toont je praktische voorbeelden zodat je geïnspireerd raakt en bovenal klaar bent voor je eigen Messengerbot.

Naast deze workshops kun je nog workshops volgen over ons brein en de denkfouten die we maken, communicatie, techniek, onderzoek van het ZwemanalyseLab naar zwemvaardigheid en online leren. En voor de vroege vogels die nog meer willen weten over techniek beginnen we de dag met een Technisch Ontbijt (deelname aan het Technisch Ontbijt kost € 50,00). Genoeg te doen dus. Jij komt toch ook?

Deelname aan de ZwembadBranche Dag is gratis, maar je moet je wel aanmelden. Voor de workshops hoef je je niet aan te melden, op de dag zelf kun je bepalen welke je wil volgen. Kijk hier voor meer informatie over de ZwembadBranche Dag en aanmelden.
Piscine Global