Een ‘na-de-zomer-dipje’? Deze inspiratietips werken zeer motiverend!

Zwemmen is natuurlijk fantastisch. En nu de zomervakantie is afgelopen, of het einde in zicht lijkt, staat iedereen uiteraard te popelen om weer baantjes te gaan trekken of lekker aqua te joggen of weer mee te doen aan een andere aquasport. Of merk je dat men het toch een beetje lastig vindt om weer op te starten na de vakantie…? En zit nog lang niet iedereen in het ritme van voor de vakantie? Hebben jouw zwemliefhebbers een beetje last van een ‘na-de-zomer-dipje? Dan bieden deze 6 inspiratietips een uitkomst.

1. Samen is leuker
Samen met iemand sporten is voor velen vooral veel leuker en gezelliger. Maar het kan ook zeker helpen om weer in dat ritme te komen, om door iemand net even over de streep te worden getrokken. En voor wie echt aan elkaar gewaagd is, doet een kleine competitie ook vaak wonderen.

2. Waarom?
Waarom vind je zwemmen überhaupt leuk? Er zijn natuurlijk genoeg redenen te bedenken, maar het kan voor iedereen ook verschillend zijn. Is het om een betere zwemmer te worden? Om fit te worden? Om te revalideren? Om een te zijn met het water? Even beseffen wat er ook alweer zo leuk aan is, is vaak voldoende om weer gemotiveerd te raken.

3. Stel een doel
Soms heb je meer nodig dan het leuk te vinden. Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging. Een doel stellen is dan vaak de oplossing. Dit kan zijn een persoonlijk record, een beter conditie of misschien wel een triatlon. Doe eens gek! Het buitenzwemmen wordt steeds populairder, je voorbereiden op een CitySwim of een ander evenement geeft gegarandeerd een motivatieboost.

4. Zoek afwisseling
Verandering van spijs doet eten! Als je altijd baantjes hebt gezwommen is het leuk om eens deel te nemen aan een aquasport, doe een paar keer mee aan auquafit. Een makkie zullen baantjeszwemmers misschien denken, maar een getrainde baantjeszwemmer zal nog moeite hebben om tijdens een sessie FloatFit op het board te blijven staan. Zeker een uitdaging dus. En andersom na jarenlang elke maandag aquajoggen is het leuk om eens cursus borstcrawl te doen.

5. Lezen en leren
Voor de echte zwemliefhebber gaat er natuurlijk niks boven de geur van een zwembad, de duik in het bad en het verplaatsen door het water. En als je gaat voor verbetering, op welk gebied dan ook, bereik je dat toch het beste door gewoon te doen. Maar zwemmen is meer dan gewoon doen. Voor diegene die zelf meer wil weten, is er voldoende materiaal. Boeken, blogs of artikelen over techiek, oefeningen, motivatietechnieken, warming up, cool down, voeding om er zo net iets meer uit te halen.

Met dank aan: Proswimwear
EasySwim Peuter Survival