Workshop #ZBBD15: ‘Douchen, na en vóór het zwemmen’

legionella
Uit onderzoek is gebleken dat douchen vóór het zwemmen essentieel is bij het terugdringen van vervelende zwembadluchtjes en gebonden chloor: een veroorzaker van rode ogen. In de praktijk betekent dit dat zwemmers moeten douchen vóórdat ze het water ingaan, maar dat blijkt in veel gevallen niet te gebeuren. Een gedragsverandering is nodig, en de vraag is: hoe krijg je dat voor elkaar?

Vanuit de psychologie en communicatiewetenschap zijn verschillende theorieën bekend die gaan over mogelijkheden om het gedrag van mensen te sturen. Drie van deze mogelijkheden zijn in de praktijk getest op recreatieve zwemmers, met behulp van posters met pictogrammen en tekst die in de doucheruimten zijn geplaatst. Het gedrag van de zwemmers werd vervolgens geobserveerd, zonder dat de zwemmers hierover waren geïnformeerd. Tijdens deze workshop lichten Maarten Keuten (TU Delft en Hellebrekers) en Ilse Stronks (Universiteit Twente) theorieën toe die zijn toegepast en laten zij de resultaten van het onderzoek zien.

Workshops ZwembadBranche Dag
Wil jij weten hoe je deze resultaten kunt toepassen in de praktijk? Kom dan naar de workshop ‘Douchen: na en voor het zwemmen’ tijdens de ZwembadBranche Dag op 14 oktober 2015. Deze dag is bij voorregistratie gratis voor professionals uit de zwembranche, naast een bezoek aan het beursplein met 50 exposanten kun je ook diverse workshops volgen.
 

>> Meer weten over social media? kom naar de workshop ‘Social Media Rollercoaster’.
>> Meer weten over crowdfunding? kom naar de workshop ‘Crowdfunding‘.
>> Meer weten over organiseren? kom dan naar de workshop ‘Van mede-werker naar mede-ondernemer’.
>> Meer weten over ‘out of the box’ denken? kom naar de workshop ‘Creatief in beweging’.
>> Meer weten over omgevingspsychologie? kom naar de workshop ‘Omgevingspsychologie’.
>> Meer weten over competenties? kom naar de workshop ‘Medewerkers: de kracht van een organisatie’.
X