Save the date - ZwembadBranche Dag

Welke workshops ga jij deze ZwembadBranche Dag volgen?

Het workshop programma voor de ZwembadBranche Dag op 11 oktober is rond. Naast een diversiteit aan workshops hebben we nu ook een spreekuur waar je terecht kunt met al je vragen over zwemles en zwembadtechniek. Daarnaast is de ZwembadBranche Dag natuurlijk ook hét moment om bij te praten met collega’s en je te laten informeren op het beursplein. We lichten nu twee workshops toe. Wil je weten welke workshops er nog meer zijn? Kijk hier voor het volledige programma. De workshops en het spreekuur zijn gratis en je hoeft je hiervoor niet van tevoren aan te melden.

Bart van Leeuwen – Problemen? Ga eens vreemd!
Een cursus Vreemdgaan roept misschien wat vraagtekens op, maar gaat eigenlijk over branchevreemd innoveren. Over vernieuwing door combinaties uit onverwachte hoek. Stel jij hebt een probleem, dan ben je geneigd om te kiezen voor een voor de hand liggende oplossing. Maar interessanter is het om eens buiten de geijkte paden te kijken en zo te komen tot een verrassend antwoord. Bart van Leeuwen laat zien hoe je ideeën kunt genereren uit onverwachte hoek. Als we verder willen komen, moeten we een keer de bestaande logica doorbreken. Onbewust laten we ons vaak leiden door logica, dat geeft natuurlijk houvast. Laat het eens los. Bekijk het eens van een totaal andere kant. Oftewel: ‘Ga eens vreemd!’

WiZZ– Wat kunnen wij samen doen voor de zwembranche?
Zwemmen is van groot maatschappelijk belang en biedt volop kansen. Maar voor een bruisende branche zijn wel goede afspraken nodig op het gebied van CAO en arbeidsvoorwaarden, scholing en pensioen en wet- en regelgeving. WiZZ verenigt werkgevers van zwembaden en zwemscholen om daar samen aan te werken en behartigt de belangen van de werkgevers uit de zwembranche bij lokale, provinciale, landelijke en Europese overheden en politiek. In deze workshop gaat men dieper in op onderwerpen die nu spelen zoals de CAO tafel (afspraken bonden en AVV, sociale agenda, pensioen en veiligheid). Maar ook wordt er meer verteld over de samenwerking met RECRON en het Nationaal Platform Zwembaden|NRZ en de belangrijke thema’s zoals RVS en zwemveiligheid.

Wat kun je nog meer verwachten?

  • In gesprek met NL Zwemveilig over zwemveiligheid
  • Gijs van de Kam vertelt hoe je als lesgever om kunt gaan met kritische ouders en assertieve kinderen
  • Maarten Keuten laat zien hoe je watching eyes kunt gebruiken voor hygiene in zwembaden
  • Spreekuur zwemles & techniek door experts
  • Ted Verbeek over wetgeving & techniek: wie is waarvoor verantwoordelijk?
  • Alles over energiebesparing door Chris Jaasma

Aanmelden

Het beursplein is open van 09.00 tot 17.00. Een bezoek aan de beurs is bij voorregistratie gratis voor professionals uit de branche. Je kunt je aanmelden tot 10 oktober, hierna kost een ticket €20,00. Kijk voor meer informatie en aanmelden op ZwembadBranche.
Splash Software