Save the date - ZwembadBranche Dag

We mogen weer! Welke workshops volg jij tijdens de ZwembadBranche Dag?

Yes! We mogen weer: 30 november vindt de ZwembadBranche Dag plaats. Hét moment om na zo’n anderhalf jaar elkaar éindelijk weer eens in het echt te ontmoeten. Elkaar bij te praten en ook om elkaar weer te inspireren. Want naast een beursvloer met bijna alle leveranciers uit de zwembranche, hebben wij natuurljk ook weer diverse workshops. De eerste twee lichten wij hier toe. Benieuwd naar de andere workshops? Houd onze site in de gaten.

Interactieve workshop: het zwemonderwijs na corona | Nicolette van Mierlo (Nico Advies) & Minette Lommers (Den Ekkerman)

Creativiteit binnen een zwemles leidt tot mooie dingen, hetzelfde geldt voor workshops. Nicolette van Mierlo en Minette Lommers, beiden bekende namen uit de zwembranche, gaan daarom op een zeer interactieve manier de dialoog met jou aan over het zwemonderwijs na corona. Wat neem je mee vanuit deze pandemie? Heb je dingen veranderd of ga je snel weer ‘back to normal’? Hoe ziet de zwemles in de toekomst eruit? Hoe zorg jij dat je steeds weer vernieuwend blijft in het zwemonderwijs? Op welke manier betrek jij de ouders? Zomaar wat vragen die in deze workshop zullen zorgen voor interessante gesprekken. Maar je mag ook zelf stellingen inbrengen, jouw inbreng is van grote waarde. Dus wil jij wat van je collega’s leren en jouw visie delen en houd je niet van stilzitten en luisteren? Dan zit je goed bij Nicolette en Minette, want zij brengen je tijdens deze workshop op de ZwembadBranche Dag figuurlijk én letterlijk in beweging.

Zwembadpoli: Zo houden we zwemmen gezond |Jan Bakker (Zwembadpoli)

Zwemmen is gezond, zonder twijfel. Maar het kan ook klachten geven aan de huid, ogen en longen. Dit is vervelend, maar het zwembad moeten sluiten en de negatieve publiciteit kunnen we voorkómen. De medische klachten doen zich soms voor zonder dat we precies de oorzaak weten. Daarbij ontbreekt het bij de geraadpleegde artsen ook vaak aan de benodigde kennis. Klachten kunnen dan lang aanhouden terwijl er onvoldoende actie wordt ondernomen, met alle ongemakken en kosten van dien. Om snel en adequaat te kunnen reageren én sluiting te voorkomen, heeft Jan Bakker samen met het AMC en de TU Delft tien jaar geleden de Zwembadpoli opgericht. Jan Bakker is klinisch arbeidsgeneeskundige en heeft zijn sporen verdiend in de chemie en als adviseur van de WHO, daarnaast is hij betrokken bij de Richtlijn Veilig Zwemmen in coronatijd. Vanuit zijn expertise en aan de hand van een aantal cases vertelt hij hoe we zwemmen gezond kunnen houden.

Nog geen toegangskaart? Registreer online via deze link

Benieuwd naar alle exposanten? Bekijk alvast onze interactieve plattegrond
Pomaz