Vakbeurs in Ahoy in teken van samenwerking

De vakbeurs Leisure & Sport Totaal, die van 23 t/m 25 november plaatsvond in Ahoy Rotterdam, heeft een groot aantal professionals uit de vrijetijdsindustrie bijeengebracht. Vooral de ´natte recreatie´ was sterk vertegenwoordigd. In totaal bezocht circa 2.800 bezoekers de vakbeurs waarmee het zich opnieuw een goed platform toonde voor de branche om te netwerken en kennis te vergaren. Het nieuwe aan de beurs gekoppelde congresprogramma betekende een extra kwalitatieve impuls aan het bezoek aan de beurs. In 2012 staat de beurs opnieuw op de kalender; exacte datum wordt later bekend gemaakt.

In Ahoy was voor beleidsmakers en ondernemers in de sport- en vrijetijdssector drie dagen gelegenheid om elkaar te treffen en zich op de hoogte te stellen van de laatste ontwikkelingen. Zo vond het NK Open Bossaball plaats, een kruising van volleybal en trampolinespringen op opzwepende beats, werd door ‘Watergames & More’ een nieuw klimfenomeen gepresenteerd met 5- tot 7-meter hoge klimwanden direct boven het water en trok de ‘Tubby’ de aandacht als nieuwe manier van sleetje-rijden zonder water, sneeuw, energie of chemicaliën op speciale matten. In het Congres- & Vergadercentrum troffen professionals zich voor uiteenlopende kennissessies. Dinsdag stond in het teken van sport en multifunctionele accommodaties, op woensdag en donderdag vond het VSG Zwembadcongres plaats en donderdag gaf de Nationale Hogeschool voor Toerisme en Verkeer (NHTV) net als vorige editie een goedbezochte ‘masterclass’ over samenwerken in gebiedsmanagement.

Leisure & Sport Totaal Award in teken van samenwerking
De Leisure & Sport Totaal Award stond dit jaar in het teken van samenwerking op het gebied van recreatie-, sport- en vrijetijdsaanbod. De Award werd gewonnen door Stichting De Schroef uit Heusden. Juryvoorzitter Paul Coppes (directeur VSG): “Het is het buitengewoon knap dat een particulier initiatief kan uitgroeien tot een drijvende kracht op het gebied van samenwerking in de sportontwikkeling in een gemeente en gelijktijdig sport, onderwijs, overheid en commercie kan verbinden.” De stichting krijgt veel partners en betrokken mee in hun plannen om meer mensen te laten sporten en bewegen. Inmiddels bestaat de samenwerking uit een middelbare school, drie basisscholen, twee BSO’s en zes sportclubs. Voor 2011 worden er afspraken gemaakt met nog een tweetal sportverenigingen en vier basisscholen m.b.t. de activiteiten.

Voor meer informatie: www.leisuresporttotaal.nl

 
 RBI Corrosion