Zwem- en sportcentrum De Beemd (Lochem) zoekt Zwembadmanager

Om nog aantrekkelijker en duurzamer te worden en meer bezoekers te kunnen ontvangen, ondergaat De Beemd in de nabije toekomst een metamorfose. De plannen daarvoor worden momenteel in samenwerking met de gemeente Lochem ontwikkeld en zullen verder moeten worden uitgewerkt. Om de bedrijfsvoering van onze bijzondere accommodatie in goede banen te leiden en ter versterking van ons team zijn wij op zoek naar een gedreven zwembadmanager.

Wij zoeken een besluitvaardige manager met de nodige kennis van zaken. Je hebt ervaring met het aansturen van een divers team van medewerkers en weet hen te motiveren en te stimuleren om doelen te bereiken. Je zorgt met het team voor een plezierige werksfeer, die er toe leidt dat alle bezoekers en gebruikers zich welkom voelen. Uiteraard heb je een ruime kennis van de zwembadbranche, waardoor je jouw netwerk gemakkelijk verbreedt.

Wat zijn je werkzaamheden?

 • Je geeft direct leiding aan 1 teamleider die op haar beurt ca. 25 medewerkers (ong. 20 FTE) aanstuurt.
 • Je draagt zorg voor de veiligheid van de gasten en medewerkers.
 • Voortdurend evalueer je de marktveranderingen en speel je daar op innovatieve wijze op in. Je bent op de hoogte van de wensen en behoeften van onze bezoekers en externe partijen.
 • Je richt je met een onderzoekende en nieuwsgierige geest op toekomstige vernieuwing van strategie, producten, diensten en markten binnen de zwembad- en zaalsportbranche.
 • Vanuit je rol vertaal je de vitaliteitsgedachten van o.a. zorg, welzijn, sport, onderwijs naar daadwerkelijke activiteiten.
 • Je onderhoudt contacten met lokale gebruikers, onderwijs- en sportorganisaties en de gemeente.
 • Tot je werkzaamheden behoort tevens het jaarlijks opstellen van de begroting, je beheert de budgetten en bent verantwoordelijk voor het opstellen van diverse stuur-rapportages.
 • Naast het management ben je ook operationeel actief in het sportcomplex en geef je het goede voorbeeld wat betreft klantgerichtheid en gastvrijheid.
 • Tevens neem je deel aan de vergaderingen van het bestuur van de Stichting de Beemd.

Als zwembadmanager ben je verantwoordelijk voor het continueren en waarborgen van de kwaliteit van het zwembad en sportzalen en voor het opstellen en uitvoeren van het beleid.

Wat zoeken wij?

 • Je hebt een HBO werk- en denkniveau, daarnaast heb je minimaal 5 jaar aantoonbare leidinggevende ervaring binnen de zwembadbranche en grote affiniteit met veiligheid.
 • Je bent een coachende leidinggevende, je denkt klantgericht. Je beschikt over een commerciële instelling en uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden.
 • Je hebt een sterke en doortastende persoonlijkheid met hands-on mentaliteit, in staat snel beslissingen te nemen en deze direct door te voeren in de praktijk.
 • Je beschikt over een goed organisatorisch vermogen, bent resultaatgericht en verantwoordelijk voor de indeling van je eigen tijd en weet de juiste prioriteiten te stellen.

Wat bieden wij?

Wij bieden je een uitdagende en afwisselende baan in een sportief en gedreven team. Vanzelfsprekend biedt de Beemd voor deze uitdagende baan een passend salaris en prima secundaire arbeidsvoorwaarden.

Geïnteresseerd?
Mail dan voor 15 december je c.v. en motivatie naar hans@zwembaddebeemd.nl

Vragen?
Bel interim zwembadmanager Hans Meijerink via 06-13568142.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Locatie: Lochem
Provincie: Gelderland
Dienstverband: Parttime
Uren: 16-24 uur
Salarisindicatie: in overleg

Zwem- en sportcentrum De Beemd

Het sportcomplex De Beemd bestaat uit een overdekt zwembad met een wedstrijdbad en een recreatiebad. Daarnaast zijn er twee sporthallen waarvan er een het officiële wedstrijdformaat heeft. Het complex is eigendom van de gemeente Lochem en wordt sinds 2015 geëxploiteerd door de Stichting de Beemd. Elk jaar ontvangen we zo’n 150.000 bezoekers. Het complex is begin jaren negentig gebouwd en is nu toe aan een serieuze modernisering van de uitstraling en verduurzaming van installaties en het gebouw.

Voor meer informatie www.zwembaddebeemd.nl.

Hellebrekers