Sportbedrijf Nunspeet zoekt Directeur-Bestuurder

Sportbedrijf Nunspeet runt het Sportief Recreatiecentrum De Wiltsangh, Sporthal Feithenhof, Sportzaal Op de Heide en Gymzaal Da Costa in Elspeet. In komend jaar zal een start worden gemaakt om alle buitensportaccommodaties in Nunspeet, Vierhouten, Hulshorst en Elspeet ook binnen de exploitatie van het Sportbedrijf Nunspeet onder te brengen.

Wat ga je doen?

De dagdagelijkse sturing van de organisatie en het managementteam is de verantwoordelijkheid van de directeur-bestuurder. Je stuurt het gehele team aan, in samenwerking met de teamleiders zwemzaken, horeca, technische dienst en Nunspeet Beweegt, de Officemanager en de Sportparkmanager. Je bent eindverantwoordelijk voor de inhoudelijke en financiële prestaties van het Sportbedrijf. Je zorgt voor een goede voorbereiding van het Bestuurlijk Aandeelhouders Overleg (BAO) alsmede het ambtelijk overleg. Als directeur-bestuurder leg je verantwoording af aan de aandeelhouder en ben je tevens het eerste aanspreekpunt voor de OR.

Als directeur-bestuurder van Sportbedrijf Nunspeet ben je verantwoordelijk voor het strategisch beleid en de operationele uitvoering van de werkzaamheden. Je onderhoudt samen met de Officemanager de externe contacten met diverse instanties zoals lokale en regionale overheden, samenwerkingspartners, verenigingen, belangengroepen, media, klantgroepen, branche- en koepelorganisaties en collega-sportbedrijven.

Je rol als directeur-bestuurder is het coördineren, plannen, begeleiden en leiden van het Sportbedrijf Nunspeet. Je haalt het maximale uit de accommodaties en uit je team. Daarbij hou je een optimale service in het oog, behandel je de klanten als gasten en realiseer je de doelstellingen.

Een van de belangrijkste doelen is het verhogen van de omzet en/of het toevoegen van maatschappelijke meerwaarde voor de samenleving van de gemeente Nunspeet. Onderdeel hiervan is het zoeken naar relaties binnen het domein zorg, welzijn, WMO, sport, onderwijs e.d.
Je vindt een goede balans met jouw rol als maatschappelijk ondernemer.

Je hebt o.a. de volgende taken en verantwoordelijkheden:

 • Direct en indirect leidinggeven aan het personeel, 42 medewerkers waarvan 4 teamleiders, de Officemanager en de Sportparkmanager.
 • Eindverantwoordelijk voor de algehele bedrijfsvoering (financieel, administratief, organisatorisch) van de BV. Hierbij hoort het regelen van de jaarlijkse begroting en periodieke rapportages en het verantwoord beheren van de financiën.
 • Eindverantwoordelijk voor een effectieve en efficiënte uitvoering van de werkzaamheden.
 • Eindverantwoordelijk voor toezicht en veiligheid dat voor het grootste deel gedelegeerd is aan de teamleider zwemzaken.
 • Gastgericht denken met een focus op een commerciële marketingstrategie. Dit betekent voortdurend evalueren en inspelen op marktveranderingen, inspelen op wensen en behoeften van gasten. Dit doe je in nauwe samenwerking met de medewerker PR en communicatie.
 • Activiteitenaanbod (door)ontwikkelen en uitbouwen voor verschillende doelgroepen en zwemonderwijs.
 • Het onderhouden en uitbouwen van het netwerk met o.a. bedrijven, het onderwijs, verenigingen en diverse organisaties.

De komende periode staan belangrijke zaken op de agenda:

 • Intern is het van groot belang om de kernwaarden en de visie gestructureerd te implementeren en echt vorm te geven.
 • Inhoud geven aan de integratie van buitensportaccommodaties binnen het Sportbedrijf Nunspeet.
 • Het vergroten van de verbinding, versterking en naamsbekendheid van de organisatie door in de gemeente Nunspeet zichtbaar en nabij te zijn, op de verschillende locaties, overdag, in de avond- en weekenduren.
 • Verdere focus op het werven en behouden van goed opgeleide medewerkers
 • Externe betrokkenheid en zichtbaarheid in de politiek-bestuurlijke omgeving is essentieel. Het Sportbedrijf Nunspeet groeit verder mee met de ambities van de gemeente Nunspeet en geeft invulling en uitvoering aan het gemeentelijk sportbeleid. De uitgangspunten van de aandeelhouder zijn daarin essentieel.

Wat breng je mee?

Als directeur-bestuurder van het Sportbedrijf Nunspeet herken jij jezelf in het volgende profiel:
Met jouw energie en inzet houdt je vast aan de strategische koers en geef je inhoud aan de brede functie van het Sportbedrijf Nunspeet. Je weet de organisatie, haar producten en diensten sterk te positioneren. Je hebt leidinggevende ervaring aan verschillende niveaus en je werkt mee indien dat nodig is. Je hebt affiniteit met de gemeente Nunspeet e.o. en

 • Je hebt een HBO werk- en denkniveau, met aantoonbare leidinggevende ervaring het liefst binnen de sport- en recreatiebranche en/of zwembadwereld.
 • Je bent een teamspeler die beschikt over uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden, je bent positief ingesteld en geeft de mensen om je heen energie.
 • Je bent een verbinder.
 • Je hebt inzicht in de maatschappelijke ontwikkelingen binnen de zwem-, sport- en recreatiebranche en je weet deze creatief te vertalen naar concrete plannen.
 • Je bent praktisch (indien nodig hands-on), bedrijfsmatig en commercieel ingesteld.
 • Je hebt een sterke en doortastende persoonlijkheid, bent ondernemend en proactief.
 • Je stijl van leidinggeven is coachend en je hebt oog voor de sterke kant van de medewerkers. Je weet ze te stimuleren en enthousiasmeren. Daarbij ben je niet te beroerd om, wanneer nodig, corrigerend op te treden.
 • Je hebt kennis van de diverse zaken rondom de algehele bedrijfsvoering. Het opstellen van de jaarlijkse begroting en periodieke rapportages is voor jou geen probleem.
 • Je hebt flair en een gezonde dosis humor.
 • Je bent een bruggenbouwer, het voorbeeld, het gezicht!

Wat hebben wij te bieden?

Een uitdagende en eindverantwoordelijke positie als directeur-bestuurder binnen een bedrijf dat volop in ontwikkeling is en zich vol overgave inzet voor de gemeente Nunspeet en de Veluwe.

Het Sportbedrijf Nunspeet biedt een brede functie voor bepaalde tijd voor de duur van een jaar met een optie tot verlenging voor onbepaalde tijd.

Het Sportbedrijf biedt goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Het betreft een zeer afwisselende baan in een sportieve en ondernemende omgeving. Binnen de organisatie heerst een informele werksfeer.

De procedure

Ben jij de directeur-bestuurder die wij zoeken? Zie jij jezelf op deze uitdagende functie?
Ja? Dan start de procedure door het sturen van je motivatie en je CV voor donderdag 15 juni.
Ga je door in de procedure dan worden de eerste gesprekken gevoerd door de selectiecommissie op dinsdag 20 juni. Tweede gesprekken met de selectiecommissie, de aandeelhouder en klikgesprekken met toekomstige collegae zijn gepland in de week van 26 juni. Beoogd is de procedure af te ronden voor eind juni. De selectiecommissie draagt de directeur-bestuurder na een positief advies van de OR voor ter benoeming.

Geïnteresseerd?

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

Locatie: Nunspeet
Provincie: Gelderland
Dienstverband: Vast
Uren: 24-32 uur
Salaris: in overleg

Sportbedrijf Nunspeet

Sportbedrijf Nunspeet B.V. is eind 2016 opgericht door de gemeente Nunspeet. Sportbedrijf Nunspeet is een jong, fris en innoverend bedrijf voor sport en bewegen in Nunspeet. Wij bieden sport en bewegen een aansprekend podium. Wij stimuleren de sportdeelname en attractieve en actieve sportbeleving. Sportbedrijf Nunspeet is een ambitieuze organisatie. Wij hebben als doel iedereen in Nunspeet en omgeving met plezier te laten bewegen. 

Kijk voor meer informatie op www.sportbedrijfnunspeet.nl


advertentie

Hellebrekers