Sportbedrijf Almelo zoekt Allround zweminstructeur

Voel jij als een vis het in het water in een klein team dat wil groeien en verder wil ontwikkelen? Weet jij als geen ander hoe je kinderen zwemlesvaardigheden bij kan brengen en mensen in beweging kan krijgen door middel van aquasportactiviteiten? Dan pas je goed bij ons!

Wat ga je doen?
Elke week zien wij meer dan 700 kinderen tijdens de zwemlessen. Jij als zweminstructeur staat te popelen om deze kinderen met plezier en professionaliteit zwemlesvaardigheden bij te brengen. Naast het geven van zwemles, houd je toezicht tijdens recreatief zwemmen en geef je aquasportactiviteiten (o.a. Aqua Move, Aqua Fit, Aqua Jogging, Aqua-fit) aan verschillende doelgroepen. Wij geloven in de waarde van aquasport en dagen je uit om jouw bruisende ideeën de vrije loop te laten over de kansen binnen de aquasportactiviteiten.

Je krijgt de mogelijkheid om de volgende taken op te pakken:

 • Het geven van zwemlessen binnen het Zwem ABC;
 • Het bijhouden van de voortgang van kinderen in het leerlingvolgsysteem en communicatie met ouders hierover;
 • Het geven, verzorgen en mee ontwikkelen van diverse aquasportactiviteiten aan verschillende doelgroepen;
 • Toezicht houden tijdens recreatief zwemmen aan de hand van het toezichtplan;
 • Het geven van voorlichting aan (potentiële) bezoekers over zwemmen en de overige faciliteiten/diensten die door Sportbedrijf Almelo worden verzorgd;
 • Als gastheer of -vrouw zorg je natuurlijk dat het zwembad veilig & schoon blijft.

Wie ben jij?
Een gedreven, enthousiaste sportieve professional met oog voor service en gastgerichtheid. Je daagt jezelf uit om elke dag het beste uit jezelf te halen voor onze gasten. Je werkt goed samen in een team en daar waar het nodig is help je jouw collega’s. Je communiceert in duidelijke taal en je weet klanten aan je te binden. Je hebt bevoegdheid om zwemonderwijs te geven. Daarnaast is het ideaal dat je ervaring hebt op het gebied van aquasportactiviteiten of in ieder geval ervaring in het geven van sportlessen op muziek.

Wat bieden wij?

 • Een uitdagende functie met ontwikkelmogelijkheden/scholingsmogelijkheden voor jezelf;
 • Een sportieve dynamische werkomgeving Het Sportpark;
 • Een informele werksfeer in een dynamische omgeving met veel sportieve en enthousiaste collega’s en gasten;
 • Naast het werk, hebben wij ook plezier met elkaar o.a. personeelsfeest, samen sporten, teamlunch, borrels en diverse (sport)activiteiten;
 • Salaris conform CAO Zwembaden schaal 5.

Geïnteresseerd?
Mail dan voor 1 oktober je c.v. en motivatie naar k.kok@sportbedrijfalmelo.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Locatie: Almelo
Provincie: Overijssel
Dienstverband: Vast
Uren: 16-24 uur
Salarisindicatie: € 2.000 – € 2.500

Sportbedrijf Almelo

Sportbedrijf Almelo is het loket voor en van sport en bewegen in Almelo. Met meer dan 60 collega’s werken we dagelijks in de mooie wereld van sport, bewegen en gezondheid. Zo bieden we voortdurend de sport een aansprekend podium, stimuleren we sportdeelname en bieden we actieve en attractieve (top)sportbeleving. We organiseren sportactiviteiten, van zwemlessen tot wandelprojecten en alles wat daar tussenin zit. Ook beheren, exploiteren en verhuren we binnensportlocaties, zoals gymlokalen maar ook grote accommodaties als Het Sportpark en topsportcentrum de IISPA.

In zwembad Het Sportpark neemt zwemonderwijs een belangrijke plaats in. Wij bieden kwalitatief hoogwaardige zwemlessen, waarbij plezier een belangrijk onderdeel is. Recreatief zwemmen en diverse aquasportactiviteiten komen in ruime mate aan bod. In 2022 heeft de Gemeente Almelo het voornemen om te starten met de bouw van een nieuw zwem- en sportcomplex Het Sportpark.

Bovenal bieden we een professionele, gezellige, sportieve en informele werkomgeving. We zijn gedreven en delen successen met elkaar. Vanuit onze personeelsvereniging worden verrassende (sport)activiteiten georganiseerd.

Voor meer informatie www.sportbedrijfalmelo.nl.

Pomaz