Gemeente Ermelo zoekt Directeur / bestuurder Sportbedrijf

Per 1 januari 2019 start het sportbedrijf Ermelo. Een nieuwe organisatie die met de huidige ervaren medewerkers gaat zorgen dat sport optimaal mogelijk is voor alle inwoners van de gemeente Ermelo. Voor dit nieuwe sportbedrijf zoekt gemeente Ermelo een: Directeur/bestuurder Sportbedrijf Ermelo m/v

Algemeen
De uitvoering van beheer en exploitatie van de sportaccommodaties is in Ermelo verdeeld over meerdere partijen, zowel de gemeente als verschillende verenigingen en stichtingen. Vanuit het College van B&W van gemeente Ermelo en vanuit de verenigingen/stichtingen is de wens het beheer en de exploitatie van de sportaccommodaties efficiënter en effectiever vorm te geven.

Daarnaast ontwikkelt de gemeente Ermelo zich in de richting van een netwerkorganisatie. Daarbij is de gemeente onderdeel van het maatschappelijk proces. De gemeente concentreert zich hierbij in grote mate op beleid en opdrachtgeverschap. Deze ontwikkelingen hebben geleid tot de oprichting van een extern verzelfstandigd sportbedrijf per 1 januari 2019. Vanaf die datum worden het beheer en de exploitatie van de sportaccommodaties ondergebracht bij de nieuwe organisatie. De intentie is om in de toekomst ook de cultuuraccommodatie De Dialoog aan de organisatie toe te voegen. Besluitvorming hierover moet echter nog plaatsvinden. Bovendien heeft het college besloten tot bouw van een nieuw duurzaam sportcentrum dat past bij de ambitie van de gemeente. Een extra uitdaging voor de nieuwe organisatie!

De oprichting van het sportbedrijf leidt tot één centraal sportservicepunt. Hier werken allemaal professionals dicht bij de sport slim en snel samen. Bij het servicepunt kunnen inwoners, sporters, verenigingen, bedrijven en maatschappelijke organisaties terecht met vragen die met sport te maken hebben.

Het team van het sportbedrijf bestaat uit ongeveer 26 enthousiaste, ervaren en gedreven medewerkers (ca. 22 fte). Samen zijn zij verantwoordelijk voor de dagelijkse uitvoering van werkzaamheden in het zwembad Calluna en de verschillende sporthallen en buitensportvelden. En onder de naam Heel Ermelo Beweegt werken de buurtsportcoaches aan het stimuleren van sport en bewegen. Op termijn worden mogelijk de medewerkers van cultuuraccommodatie De Dialoog toegevoegd.

Doel van de functie
De directeur heeft als opdracht om het nieuwe sportbedrijf Ermelo verder in te richten en uit te bouwen tot een klantgerichte en gezonde organisatie die bijdraagt aan een sociale en vitale samenleving in Ermelo.
Je bent het gezicht en aanspreekpunt van het sportbedrijf Ermelo voor vele netwerkpartners zoals gebruikers (verenigingen), omwonenden, gemeente, sportbonden, welzijnsinstellingen, onderwijsinstellingen en bedrijven. Je werkt in dienst van het sportbedrijf en legt verantwoording af aan de Raad van Commissarissen.
Daarbij weet je als directeur een goede balans te vinden tussen de rol als maatschappelijk ondernemer die extra inkomsten genereert en het uitvoeren van het gemeentelijk beleid. Belangrijk daarbij is dat je de interne organisatie weet mee te nemen, zodat je samen met de medewerkers invulling geeft aan de gewenste vernieuwingen.

Jouw profiel

 • HBO of Academisch werk- en denkniveau.
 • Kennis van en ervaring met bedrijfsvoering, financiën en bedrijfseconomische processen.
 • Bij voorkeur kennis van en ervaring met gemeentelijke besluitvormingsprocessen.
 • Ondernemerschap, nuchtere en praktische zakelijke instelling.
 • Ervaring in het leidinggeven aan organisatieveranderingen.
 • Aantoonbare affiniteit met de sport en een voorkeur voor affiniteit met de cultuurwereld.
 • Tactisch vermogen en een goed inzicht in maatschappelijke, bestuurlijke en politieke verhoudingen om als bruggenbouwer gericht te zijn op samenwerking en resultaat.
 • Weet de organisatie sterk te positioneren.
 • Relativerend vermogen en resultaatgerichte instelling.
 • Open, inspirerend, verbindend, besluitvaardig, betrouwbaar en integer.
 • Als je in Ermelo of nabije omgeving woont, zien we dat als een pluspunt!

Competenties

 • Leiderschap
 • Ondernemerschap
 • Omgevingsbewust
 • Visie / strategisch vermogen
 • Ontwikkelingsgericht
 • Netwerken

Ons aanbod
We bieden een zeer veelzijdige en zelfstandige functie binnen een nieuwe organisatie. Binnen deze functie is er voldoende ruimte voor visie-ontwikkeling en is er mandaat om maatschappelijk te kunnen ondernemen. De functie is uitdagend en biedt de unieke gelegenheid om een concrete bijdrage te leveren aan het nieuw te bouwen sportcentrum.
Aan de functie is gekoppeld functieschaal 11 volgens de cao Vermo. Er wordt een arbeidsovereenkomst aangegaan voor de duur van één jaar en na een positieve beoordeling van de RvC een vaste aanstelling. De cao Vermo is van toepassing.

Geïnteresseerd?
Reageer dan voor 29 november via onderstaande knop

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met de heer P. Louwerse, kwartiermaker, tel. 06 51375418 e-mail p.louwerse@ermelo.nl

Een verklaring omtrent gedrag (VOG) en een assessment maken onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

De sollicitaties worden verwerkt door Meerinzicht. Meerinzicht is een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Ermelo, Harderwijk en Zeewolde.

Locatie: Ermelo
Provincie: Gelderland
Dienstverband: Vast contract
Uren: 24-32 uur
Salarisindicatie: in overleg

Gemeente Ermelo

Per 1 januari 2019 start het sportbedrijf Ermelo. Een nieuwe organisatie die met de huidige ervaren medewerkers gaat zorgen dat sport optimaal mogelijk is voor alle inwoners van de gemeente Ermelo. 
Meer informatie over de organisatie en het nieuw te bouwen sportcentrum kun je vinden op de projectpagina’s op www.ermelo.nl. Je kunt ook het bedrijfsplan opvragen via e.smit@ermelo.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.
Beroepsopleiding Medewerker Technische Dienst