Gemeente Den Haag zoekt Teamhoofd Exploitatie Sportaccommodaties

Wat ga je doen?
Binnen de recent vernieuwde sportorganisatie van de gemeente Den Haag ben je als Teamhoofd Exploitatie met jouw team verantwoordelijk voor het realiseren van de exploitatie van de sportaccommodaties (zwembad, sporthal en sportparken) binnen de Haagse wijk(en) die aan jouw team zijn toegewezen.

Je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse bedrijfsvoering van het zwembad en de sportaccommodaties, inclusief de naleving van een groot aantal regels en wetten die de veiligheid van de bezoekers waarborgen. Je bent tevens verantwoordelijk voor ordehandhaving, uitvoering huishoudelijke regels, gedragsregels, handhaven van de hygiëne (binnen het zwembad volgens de WHVBZ) en toezicht op de naleving van contracten (met o.a. pachters).

Je inzet is gericht op het leveren van schone, veilige en toegankelijke dienstverlening op het gebied van sport in de wijk. Je signaleert behoeften van gebruikers uit de wijk, levert met jouw team een bijdrage aan de organisatie van de activiteiten en een bijdrage aan het jaarplan van de afdeling.

Je geeft direct leiding aan circa 25-35 medewerkers en voert voor jouw team het personeelsbeleid uit, zoals de plannings-, voortgangs- en beoordelingscyclus (PVB), verzuimbeleid en loopbaanontwikkeling. Je coacht, stimuleert en begeleidt de medewerkers en draagt zorg voor een veilig en open werk- en leerklimaat en implementeert nieuwe manieren van werken.

Daarbij ben je ook verantwoordelijk voor een flexibele en efficiënte inzet van mensen en middelen en het stimuleren van een brede inzetbaarheid van medewerkers. Je bevordert de samenwerking binnen je team en met de andere onderdelen van de Productgroep Sportvoorzieningen en relevante andere partijen. Verder ontwikkel je een strategie om de wijk meer te betrekken bij activiteiten in de wijk, die gerelateerd zijn aan bewegen, om zo de ambitie van de gemeente Den Haag te behalen benoemd in de sportnota.

Wat bieden wij?

 • Aanstelling voor in eerste instantie een jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling, (heb je nu een vaste aanstelling bij de gemeente Den Haag, dan behoud je die aanstelling).
 • Salarisschaal 10, maximaal salaris van € 4.225,- bruto per maand (op basis van een volledige werkweek).
 • Een 36-urige werkweek.
 • Een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals opname in het ABP-pensioenfonds, een maandelijkse bijdrage in de ziektekostenverzekering en de mogelijkheid om je secundaire arbeidsvoorwaarden te bepalen via een Individueel Keuzebudget (IKB).

Wat vragen wij?
Je hebt een HBO werk- en denkniveau, wat blijkt uit een relevante afgeronde HBO opleiding, aangevuld met een managementopleiding (bijvoorbeeld facilitymanagement of algemeen management).
Je hebt minimaal drie jaar leidinggevende ervaring en veel  kennis van en ervaring met exploitatiemanagement (bij voorkeur van sportaccommodaties), verandermanagement en de implementatie van nieuwe manieren van werken. Je kunt op zowel tactisch als operationeel niveau communiceren en voelt je als een vis in het water in een organisatie waar (politieke) doelstellingen en de dagelijkse werkzaamheden soms met elkaar wedijveren. Je hebt inzicht in maatschappelijke ontwikkelingen op sport- en zwemgebied.

Verder herken je jezelf in onderstaande eigenschappen:

 • Goede sociale en communicatieve vaardigheden
 • Resultaatgerichte instelling
 • Leidinggevende kwaliteiten
 • Positieve en enthousiaste aanjager
 • Vernieuwer en ontwikkelaar met lef
 • Praktisch ingesteld

Meer weten?
Contactpersoon met betrekking tot de sollicitatieprocedure:
– Isaura van den Berg, 06-25763907 / isaura.vandenberg@denhaag.nl

Contactpersoon met betrekking tot de vacature-inhoud:
– Anja Kauffeld, manager exploitatie, anja.kauffeld@denhaag.nl
– Annemiek van Roer, manager exploitatie, annemiek.vanroer@denhaag.nl

Sollicitatieprocedure

 • Eerste ronde sollicitatiegesprekken: deze vindt plaats op vrijdag 27 juli van 9.00-13.00 uur
  en dinsdag 31 juli van 13.00-17.00 uur.
 • Assessment: dit vindt plaats in de eerste of tweede week van augustus voor sollicitanten
  die met een positief resultaat uit de eerste ronde komen.
 • Tweede ronde sollicitatiegesprekken: deze vindt plaats in de week van 20 augustus.

Nota bene: indien u op de genoemde data/periodes niet beschikbaar bent wordt u vriendelijk verzocht dit in uw sollicitatie te vermelden, zodat daar vooraf al rekening mee kan worden gehouden.

Geïnteresseerd?
Reageer dan voor 25 juli via de knop hieronder

Locatie: Den Haag
Provincie: Zuid-Holland
Dienstverband: Vast contract
Uren: 32-40 uur
Salarisindicatie: € 3.500 – € 5.000

Gemeente Den Haag, Dienst OCW, Productgroep Sportvoorzieningen

Productgroep Sportvoorzieningen
De Productgroep Sportvoorzieningen is verantwoordelijk voor de exploitatie van alle accommodaties, stelt deze op een kosteneffectieve manier ter beschikking aan de gebruikers en garandeert de veiligheid, hygiëne en toegankelijkheid. De productgroep Sportvoorzieningen bestaat uit drie onderdelen:
1. Exploitatie Sportaccommodaties: verantwoordelijk voor het gebruik en de bezetting van de accommodaties. Centraal staat de wijkgerichte aanpak zodat het sportaanbod wordt afgestemd op de behoefte van de doelgroepen in de wijk.
2. Bouw Onderhoud & Techniek (BOT): verzorgt de ontwikkeling en het beheer en onderhoud van de sportvoorzieningen. De afdeling draagt daarbij zorg voor het projectmanagement, de marktverkenningen, het opstellen van begrotingen en meerjaren onderhoudsplanningen, contractvoorbereiding, aanbesteding, directievoering en het toezicht en de controle op realisatie.
3. Projecten Organisatie & Advies (POA): levert kennis en ondersteuning aan de gehele productgroep Sportvoorzieningen, onder andere: coördineren en leveren van een bijdrage aan de totstandkoming van bestuurlijke stukken; vertalen van beleidsvoornemens naar de uitvoering en de betekenis daarvan voor de exploitatie; begeleiden van verbeterprojecten die binnen de productgroep Sportvoorzieningen worden geïnitieerd.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.
RBI Corrosion