Gratis zonnebrandcrème voor minstens 50 openluchtzwembaden

De eerste zomerse dagen zijn een feit en een frisse duik in het buitenbad lonkt. Nu alleen nog banenzwemmen, vanaf zaterdag is het recreatief zwemmen ook weer toegestaan. Maar een goede bescherming tegen de zon is, zeker ook voor zwemliefhebbers, een must. Univé zorgt daarom al jaren voor gratis zonnebrandcrème in openluchtzwembaden en de komende maanden wil men dit uitbreiden naar minstens vijftig locaties, in heel Nederland. “Met onze dispensers willen we ervoor zorgen dat zwemmers en zonaanbidders goed beschermd van de zon kunnen genieten deze zomer”, aldus de voorzitter van de Raad van Bestuur van Univé Ron Bavelaar.
zonnebrand smeren

Nationaal Actieplan Huidkanker

In de aanloop naar het zomerseizoen riep de Stuurgroep Huidkankerzorg Nederland (SHN) zonaanbidders al op zichzelf, en in het bijzonder kinderen, te beschermen tegen uv-straling en pleit ook voor meer schaduwplekken en gratis zonnebrandverstrekking op drukbezochte open ruimtes. Volgens de dermatologen verdubbelt een verbrande huid op jonge leeftijd de kans om later huidkanker te krijgen. Huidkanker is volgens de deskundigen de meeste voorkomende vorm van kanker, meer dan de helft van alle nieuwe kankerpatiënten in Nederland heeft huidkanker. Het Nationaal Actieplan Huidkanker, dat het SHN heeft opgesteld om het aantal huidkankergevallen terug te dringen, onderschrijft hiermee dan ook de wens van de huidexperts om van ‘het voorkomen van zonschade eenzelfde geaccepteerde routine als tandenpoetsen’ te maken.


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen met de waterbehandeling in jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.Lees ook: Zonnebrandcrème en water: hoe zit het met de hygiëne in onze buitenbaden?

Regelmatig smeren

Het pleidooi van de stuurgroep wordt gedeeld door Univé. Ron benadrukt als coöperatie er bij haar leden naar te streven risico’s te voorkomen, zeker ook op het gebied van gezondheid. “Vanuit die gedachte willen we mensen voldoende gelegenheid geven zich te beschermen tegen de zon. Het begint natuurlijk bij bewustwording van het gevaar en het belang van goed en regelmatig smeren. Maar terwijl we overal wel desinfectievoorzieningen installeren, is het eigenlijk vreemd dat gratis toegang tot beschermingsmiddelen om het risico op huidkanker te verkleinen nog geen gewoongoed is.” Om die reden wil Univé de gratis verstrekking van zonnebrandcrème, waarmee zij twee jaar geleden samen met Stichting KWF Kankerbestrijding is gestart, uitbreiden en jaarlijks steeds meer zwembaden hierin voorzien. Met bijna 700 openluchtzwembaden in Nederland weet Ron dat hier nog een wereld te winnen is. “We hopen dat meer organisaties zich willen verbinden aan dit initiatief en het aantal dispensers in Nederlandse zwembaden zich als een olievlek verspreidt.”


advertentie

Hellebrekers