Save the date - ZwembadBranche Dag

Nog meer workshops op de ZwembadBranche Dag: welke workshops kies jij?

De eerste twee workshops zijn bekendgemaakt, maar er zijn natuurlijk nog veel meer workshops. Vandaag lichten we er nog twee toe. Wil jij meer weten over Athletic Skills Model en wat wij kunnen leren van het onderzoek naar medische aspecten, gedrag en techniek in coronatijd? Tijdens de ZwembadBranche Dag praten experts je helemaal bij! Voor het bijpraten met collega’s én het horen van de laatste laatste trends en ontwikkelingen maak je natuurlijk een rondje over de beursvloer en blijf dan ook gerust even hangen op een van onze horecapunten. En wil je nog meer workshops volgen? Houd onze site in de gaten.

Beweegvriendelijke concepten creëren voor zwemmers met het Athletic Skills Model | Jorick Hendriksen (Athletic Skills Model)

Een veelzijdig beweegpatroon en een breed motorische ontwikkeling voor niet alleen een gezond en vitaal leven, maar zeker ook een leven lang plezier in bewegen. Dat is waar het Athletic Skills Model, ontwikkeld door René Wormhoudt en Geert Savelsbergh, voor staat. Vanuit een wetenschappelijke en praktisch onderbouwde visie worden beweegvriendelijke voorzieningen en concepten gecreëerd die toegankelijk zijn voor vele doelgroepen zoals kinderen, volwassenen, ouderen, aangepaste bewegers, breedtesporters, lifestyle-sporters en ook de ongebonden sporter die tegenwoordig steeds meer in opkomst is. Wat kan dit Athletic Skills Model voor zwembaden betekenen? Hoe kun jij vanuit dit gedachtegoed nog meer mensen aan je zwembad binden? En hoe kun je inspelen op de sporter van de toekomst? Tijdens de workshop Athletic Skills Model vertelt Jorick Hendriksen alles over dit model en de mogelijkheden. Als liefhebber van zwemmen én zwemtrainer weet hij als geen ander wat de toegevoegde waarde kan zijn voor zwembaden.

Lees hier de eerste twee workshops: We mogen weer! Welke workshops volg jij tijdens de ZwembadBranche Dag?

Medisch Monitoring Onderzoek over medische aspecten, gedrag en techniek: wat hebben wij geleerd van de coronacrisis? | Maarten Keuten

Gelukkig kon er in coronatijd worden gezwommen, maar ook de zwembranche had te maken met beperkende maatregelen die invloed hadden op de bezoekers, het aanbod en de zwemtechniek. Een geheel nieuwe situatie waarin nog veel onduidelijk was. Reden dat er onder meer onderzoek is gedaan naar aerosolen en ventilatie. In vervolg op dit onderzoek is er recent ook gekeken naar medische aspecten, techniek en gedrag in coronatijd. Deelnemers aan het onderzoek hebben een coronacheck gehad en een gesprek met een arts, na 5-6 dagen is men opnieuw gevraagd naar klachten. Daarnaast is gekeken naar het gedrag van zwemmers en personeel in relatie tot de coronamaatregelen. Tot slot zijn ook de technische aspecten van desinfectie en mogelijk ongewenste effecten meegenomen. Hiermee is belangrijke informatie vergaard over veilig zwemmen in coronatijd, maar het is ook nuttige informatie voor ná corona: wat hebben we geleerd en welke inzichten kunnen we ook na corona gebruiken?

Nog geen toegangskaart? Registreer online via deze link

Benieuwd naar alle exposanten? Bekijk alvast onze interactieve plattegrond
Piscine Global