LinkedIn

LinkedIn timmert alweer bijna een decennium aan de weg. En niet zonder succes. Sinds de start in 2003 is het netwerk van LinkedIn uitgeroeid tot 100 miljoen leden. Ter illustratie: elke seconde meldt een nieuw lid zich aan. Nederland neemt met een vijfde plek een duidelijke koppositie in. In totaal zijn in Nederland 2 miljoen leden waarmee Nederland de hoogste dichtheid heeft van alle landen.

Inmiddels zijn er vele sociale sites waar je je netwerk, kennis en privé-leven kunt delen met anderen. Het onderscheidende kenmerk van LinkedIn is de focus op de zakelijke markt. Het belangrijkste doel van de site is om geregistreerde gebruikers te laten profiteren van elkaars zakelijke netwerk. Het verschil met social sites zoals Hyves is dan ook dat foto’s, video’s en anekdotes hier geen succes zullen boeken. Binnen de strakke lay-out van LinkedIn worden heldere en overzichtelijke instrumenten geboden om je netwerk zo goed mogelijk uit te breiden.

Wereldwijd netwerk
Alles draait bij LinkedIn om wat je in je professionele verleden hebt gedaan, wat je nu doet en wat je doelen zijn in de toekomst. Je hebt je eigen netwerk van directe contacten en deze kan worden aangevuld met bekenden van je contacten en weer bekende daarvan. En ga zo maar door. Al deze personen kunnen aan elkaar geïntroduceerd worden via vertrouwde gemeenschappelijke contactpersonen. Het gaat er dus eigenlijk meer welke connecties jouw connecties hebben. Je eigen connecties kende je immers al. Uiteindelijk bouw je zo, door handig gebruik te maken van jouw eigen en vooral andermans netwerk, een wereldwijd netwerk op. Het opgebouwde netwerk kan vervolgens worden gebruikt voor het vinden van een baan, andere personen of zakelijke kansen. Maar ook voor het delen van kennis en ervaring. Leden kunnen elkaar vragen stellen via een specifieke ‘LinkedIngroep’. Een dergelijke LinkedIngroep is opgericht rondom een thema of branche en een ieder die hiermee te maken heeft, kan zich aanmelden en meedoen. De laatste tijd zijn deze groepen steeds meer in opkomst. Vele bedrijven, branches of onderwerpen hebben een eigen LinkedIngroep. Hierin worden discussies gestart, bijeenkomsten onder de aandacht gebracht en vooral kennis gedeeld met gelijkgestemden. Per week posten wereldwijd 1,2 miljoen leden een bericht op één van de groepen. In totaal maken 17,8 miljoen leden deel uit van een LinkedIngroep.


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen met het schoonmaken en schoonhouden van jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.



LinkedIngroep ZwembadBranche
Ook ZwembadBranche heeft een eigen LinkedIngroep. Hierop plaatsen wij discussies over actualiteiten, maar ook nieuwsberichten en evenementen komen aan bod. En wij zijn niet de enige. Het principe van een LinkedIngroep is namelijk dat elke deelnemer een discussie kan starten of iets onder de aandacht kan brengen. Enige voorwaarde is dat het overeenkomt met de inhoud van de groep. Inmiddels zijn er in de groep al diverse interessante discussies gaande. Een voorbeeld is de discussie rondom buitenbaden. Nu het buitenseizoen alweer aantreedt en de geruchten over sluitingen de ronde doen vroegen wij ons af of er nog wel toekomst is voor de openluchtbaden. Binnen korte tijd is er veel gereageerd. De deelnemers van de LinkedIngroep ZwembadBranche hebben hier een duidelijk mening over. Het interessante is echter dat men niet alleen zijn eigen mening en ervaring hierin neerlegt, maar ook reageert op anderen. En dat maakt het dan tot een levendige discussie. Om een impressie te geven hebben we een aantal reacties eruit gehaald. Wilt u alles lezen? Kijk dan op onze LinkedIngroep ZwembadBranche. Bent u nog geen lid, meld u aan via deze link en discussieer mee met uw collega’s. Heeft u hulp nodig bij het aanmaken van een profiel? Klik hier voor een handleiding

Lees het hele artikel in ZwembadBranche nr.28


advertentie

XS2 voor Zwembaden