Inspirerende workshops tijdens de ZwembadBranche Dag: waar ga jij heen?

Naast een beursvloer waar je kunt zien wat de trends en ontwikkelingen zijn in de zwembranche, kun je je zoals altijd ook laten inspireren door de workshops. Al eerder maakten wij vier workshops bekend, bij deze de volgende twee. Wil jij meer weten over het succesvol inzetten van aquafitness of wil je met je collega’s creatief brainstormen over hoe wij het personeelstekort kunnen aanpakken? Kom dan 30 november naar de ZwembadBranche Dag. En houd voor meer workshops onze website in de gaten.

Een leven lang fit: hoe zet je aquafitness (nog) succesvol(ler) in?| Katrien Lemahieu

Het is meer dan ooit duidelijk hoe belangrijk een gezonde leefstijl is. Bewegen in het water is dan natuurlijk een uitermate leuke manier om te werken aan fitheid en vitaliteit. En voor sommige mensen met spier- en gewrichtsklachten, chronisch zieken of mensen die moeten revalideren of willen herstellen van covid ook vaak de enige manier om in beweging te komen. Het zwembad heeft daarmee veel te bieden en kan met aquafitness ook veel verschillende doelgroepen bereiken. Het is een waardevolle aanvulling van het zwemaanbod en zeker ook een slimme, nu meer dan nodige, commerciële zet. Maar hoe zet je deze activiteiten succesvol in? Katrien Lemahieu van Kataqua, vooruitstrevend in beweegprogramma’s dankzij haar grote wereldwijde netwerk, volgt alle ontwikkelingen op de voet en deelt in deze workshop haar visie hoe je met bewegen in het water mensen kunt meenemen naar een actievere levensstijl, op een gezonde en verantwoorde manier. Oftewel: hoe maken we het (nog) aantrekkelijk(er)?

Lees hier meer over de workshops Athletic Skills Model en Medisch Monitoring Onderzoek: wat hebben wij geleerd van de coronacrisis?

Lees hier meer over de workshops Interactieve workshop: het zwemonderwijs na corona en Zwembadpoli: zo houden we zwemmen gezond.

Brainstorm: hoe kunnen we het personeelstekort oplossen? | Titeke Postma

We hebben te maken met een inhaalslag, een heftig jaar en weinig nieuwe aanwas. Met als gevolg een nijpend personeelstekort. Hoe gaan we dit oplossen? Bij problemen zijn we vaak geneigd om voor de meest voor de hand liggende optie te kiezen, maar zien daarmee wel eens wat over het hoofd. Oftewel: we nemen de snelweg, maar de toeristische route via landweggetjes komt juist langs hele leuke onbekende plekjes. Titeke Postma gaat onder andere door te associëren, de vraag omkeren, het bedenken van vooronderstellingen en het bekijken van de situatie door de bril van een ander onze creatieve geest aanspreken. Wil jij samen met collega’s op een andere manier kijken naar mogelijke oplossingen en je vooral niet laten remmen door allerlei beperkingen, maar dwingen om out of the box te denken? Titeke zet je in deze workshop aan het werk om te kijken hoe we het personeelstekort kunnen oplossen zodat we onze zwemfans niet hoeven teleur te stellen.

Nog geen toegangskaart? Registreer online via deze link

Benieuwd naar alle exposanten? Bekijk alvast onze interactieve plattegrond