Gezonde leefstijl en carnaval: geniet en erna weer zwemmen!

Carnaval, de één vindt het ge-wel-dig en de ander vre-se-lijk. De populariteit lijkt wel af te nemen af, maar feit blijft dat zo’n 1,5 miljoen Nederlanders er nog steeds vol voor gaan. En dan met name onder de rivieren. Daar ligt alles gewoon even plat voor 4 dagen hossen, polonaise, verkleden en drinken. Kortom volop feest en allesbehalve een gezonde leefstijl. Ben je net zo goed bezig en lekker aan het zwemmen? Zo zondig je ‘gezond’ met carnaval?

Even uit de bocht!

ZNet begonnen aan je goede voornemen en volop aan het zwemmen en gezond eten, nadert Carnaval. En nu? Carnaval staat toch veelal voor drank, een vette hap en weinig slapen. En dat lijkt niet echt te passen binnen een gezonde leefstijl… Hoewel de kans dat je meer beweegt natuurlijk wel groot is. Maar hoe tegendraads het ook klinkt, een paar dagen carnaval past prima binnen een gezonde leefstijl. De boog kan immers niet altijd gespannen zijn. Sterker nog, als je af en toe zondigt houd je de gezonde leefstijl beter vol. Op feestjes, verjaardagen en vakanties mag Jezus best even uit de bocht vliegen. Hoe je dat dan het beste kunt doen? Hierbij een paar tips.

Verantwoord zondigen…

  • Plan je moment van ‘zondigen’ gewoon in. Blok 21 tot en met 24 februari dus in je agenda. Spreek met jezelf af dat je dan wat ‘ongezonder’ mag leven. En zorg dat je de andere dagen wel gezond leeft.
  • Bedenk ook alvast wat je dan van tevoren gaat eten en drinken, wat je wel en niet afslaat. Niet elke ronde meedoen en tussendoor water drinken helpt al enorm. Vermijd mixdrankjes, deze bevatten meer calorieën.
  • Ook belangrijk: geniet van het moment dat je over de scheef gaat en kies dan ook iets wat je echt lekker vindt of wat je anders van jezelf echt niet mag. Al een tijdje geen broodje shoarma gehad? Eat your heart out na een avondje hossen!
  • Let wel, het blijft een uitstapje. Hierna dus weer terug op het rechte spoor: bewegen en gezond eten en drinken. En onthoud één ding, de beste katertip is en blijft nog altijd een heerlijke duik in het zwembad!
  • Zwemmen om de calorieën eraf te trainen is na het vieren van carnaval zeker geen overbodige luxe. Let op! Wel goed douchen om alle glitters, confetti en bierresten te verwijderen en misschien toch even vragen of het licht wat mag dimmen en de muziek een beetje zachter mag…EasySwim Peuter Survival