Eerste workshops ZwembadBranche Dag bekend

Woensdag 11 oktober vindt de ZwembadBranche Dag plaats. Het moment om weer bij te praten met collega’s en je te laten informeren op het beursplein. Verder organiseren wij zoals je van ons gewend bent weer diverse workshops over interessante en actuele onderwerpen in de branche. Hieronder de eerste twee workshops. Uiteraard zijn er meer, dus houd onze website in de gaten.

Zwembadhygiëne: de invloed van ‘watching eyes’ in zwembaden

Douchen voordat je het zwembad ingaat, het lijkt heel logisch. Plassen in het zwembad? Niet doen natuurlijk. Zwembad hygiëne: we weten het vaak wel, maar toch we doen het niet. Voor onderzoek naar het gedrag van zwemmers is gekeken naar de invloed van ‘watching eyes’. Dit fenomeen is erop gebaseerd dat wanneer mensen het gevoel hebben dat ze bekeken worden, ze eerder sociaal wenselijk gedrag gaan vertonen. In andere toepassingen is reeds bewezen dat zelfs een afbeelding van twee ogen dit effect al kan hebben. Alleen voor zwembaden was dit nog nooit onderzocht. Tijdens deze workshop presenteert Maarten Keuten van achtergrond tot resultaat de invloed van ‘watching eyes’ in zwembaden.

Hoe kunnen we de zwemveiligheid verhogen?

Het project NL Zwemveilig heeft als doel om de zwemveiligheid van de Nederlandse bevolking op een zo hoog mogelijk niveau krijgen. Het afgelopen jaar is onderzoek gedaan en zijn zoveel mogelijk gegevens verzameld en geanalyseerd. In deze interactieve workshop wordt een kort overzicht van de resultaten tot nu toe gepresenteerd. We vragen de deelnemers om actief mee te denken. Wat kunnen we met elkaar doen om de zwemveiligheid te vergroten? Wat is ervoor nodig om dit voor elkaar te krijgen? Welke nieuwe onderzoeksvragen komen eventueel naar boven? Een workshop die motiveert tot meedenken en inspireert om zelf actie te ondernemen.

Wat kun je nog meer verwachten?

  • Problemen? Ga eens vreemd! door Bart van Leeuwen van Six Fingers
  • Gijs van de Kam vertelt hoe je als lesgever om kunt gaan met kritische ouders en assertieve kinderen
  • De laatste stand van zaken van WiZZ
  • Spreekuur zwemles & techniek door experts
  • Ted Verbeek over wetgeving & techniek: wie is waarvoor verantwoordelijk?
  • Benchmark en cijfers door Chris Jaasma

Aanmelden

Het beursplein is open van 09.00 tot 17.00. Een bezoek aan de beurs is bij voorregistratie gratis voor professionals uit de branche. Je kunt je aanmelden tot 10 oktober, hierna kost een ticket €20,00. Kijk voor meer informatie en aanmelden op ZwembadBranche.

VDH Watertechnology