Zwem Apps, de nieuwe manier van communiceren voor zwembaden en zwemscholen

Hoe breng je een leerlingvolgsysteem naar klanten? Hoe communiceer je alle ins en outs van het Zwem ABC, de abonnement mogelijkheden en alle activiteiten die het zwembad organiseert? Oftewel: hoe breng je het zwembad of de zwemschool het beste onder de aandacht bij je klanten?
In de zwembranche is het communiceren met klanten vaak een ondergeschoven kindje geweest. Dit terwijl het een absolute must is om je toegevoegde waarde te laten zien en je onderscheidend vermogen te tonen. Maar hoe kom je het beste in contact met je klant? In de wereld van communicatie zijn smartphones niet meer weg te denken. Bijna iedereen heeft ze en gebruikt ze en apps zijn hierin de standaard geworden. Met een eigen app kun je beter en directer communiceren, meer beleving meegeven en meer binding creëren met je klant.

App op maat voor Zwembaden en Zwemscholen
Met een eigen mobiele app ben je in staat om je merk meer invulling te geven en je klanten te voorzien van de laatste informatie. Door optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden van internet, video, locatie en communicatie kom je direct in contact met je doelgroep. Tot voor kort was het ontwikkelen van een app complex en duur. Maar met Zwem Apps niet meer. Dit nieuwe bedrijf is in staat om op basis van nieuwe technologie snel en goedkoop native apps te ontwikkelen voor iOS en Android. De apps worden modulair opgebouwd en zijn dus niet allemaal hetzelfde. Daarnaast biedt Zwem Apps de mogelijkheid om eenvoudig zelf een app te bedienen. Je kunt overal zelf inloggen en de inhoud wijzigen of pushberichten versturen. Omdat Zwem Apps zich volledig richt op de markt van zwembaden en zwemscholen is een aantal branche specifieke zaken mogelijk zoals koppelingen met leerlingvolgsystemen, eigen content over het Zwem ABC, direct communiceren via pushberichten, inschrijfformulieren toevoegen en app spelletjes voor kinderen. Zo ben je als zwembad in staat het brede scala van alle activiteiten direct, en altijd en overal, te communiceren. Daarnaast biedt Zwem Apps de mogelijkheid om de app en website aan elkaar te koppelen. Hierdoor hoef je de informatie maar op 1 plek in te voeren en is het overal up to date.

Gekoppeld met een leerlingvolgsysteem
Het volgen van de vorderingen van een kind is voor ouders erg belangrijk. Veel zwembaden en zwemscholen hebben dan ook een leerlingvolgsysteem. Om een koppeling te kunnen maken tussen een dergelijk systeem en een app heeft Zwem Apps een samenwerking opgezet met software leveranciers hiervan. Dit betekent bijvoorbeeld dat ouders niet naar complexe mobiele webpagina’s hoeven te gaan om te weten hoe hun kind er voor staat, maar dat het direct is op te vragen in de app. Inmiddels is er al een flink aantal apps met koppelingen met Zwemscore, Recreatex en VConsyst in de markt. Tientallen zwembaden en zwemscholen gingen u reeds voor. Bedrijven als Bad Hesselingen, Zwemschool Zweminstituut. Maar ook de gemeenten Rotterdam en Leiden en Optisport gingen u reeds voor.

Een eigen app in 1 week: geïnteresseerd?
Met Zwem Apps beschik je binnen een week over een eigen app. Aan de hand van een formulier kun je aangeven hoe de app eruit moet komen te zien. Hierbij kan uiteraard ook gebruik worden gemaakt van voorbeeld templates. Binnen 1 week wordt dan de eerste versie opgeleverd waarna je kunt vullen. Hierna wordt de app door Zwem Apps bij de verschillende appstores ingediend en is hij beschikbaar. Wil je ook een app in een week? Kijk voor meer informatie op www.zwemapps.nl. Om een beeld te krijgen kun je ook reeds gemaakte apps zoals de app van Swim City, Rob Sports of Bad Hesselingen downloaden.

Voor meer informatie www.zwemapps.nl

Gratis test app
Om kennis te maken met de mogelijkheden van een app biedt Zwem Apps de mogelijkheid tot het ontwikkelen van een gratis test app. Zwem Apps bouwt speciaal voor jou een mobiele app die je op een telefoon kunt installeren. Hiermee kun je zelf zien en beleven hoe het werkt.