Pro Water B.V. – Partner in meten, regelen en doseren

Pro Water B.V. is een importeur/groothandel in meet-, regel- en doseerapparatuur en chemicaliën. Wij leveren een uitgebreid pakket aan meetsystemen van eenvoudige testsets tot geavanceerde apparatuur waarmee praktisch elke fysische en chemische parameter in elk soort water gemeten kan worden, zowel continue als discontinue. Pro Water B.V. is doorlopend bezig met innovaties, marktverdieping en – verbreding aangaande meten/regelen ten behoeve van elk soort waterbehandeling. Kortom, uw partner voor meet-, regel- en doseerapparatuur.

Aan water kun je met het blote oog niet zien wat erin zit. Toch is die informatie in vele situaties van groot belang. Soms zelfs letterlijk van levensbelang. Gelukkig kunt u rekenen op Pro Water B.V. Of het nu gaat om drinkwater, proceswater, afvalwater of zwembadwater, met de apparatuur van Pro Water kan vrijwel elke denkbare parameter nauwkeurig worden gemeten, zowel online als handmatig. Het streven is om elke parameter in elk soort water te kunnen meten (zowel continu als discontinu) of te regelen. Overal waar de kwaliteit van water van belang is, kan de apparatuur van Pro Water B.V. worden ingezet. Pro Water B.V. vertegenwoordigt vooraanstaande internationale producenten en het assortiment meetapparatuur is ruim, bestaande uit topmerken zoals Heyl, Lovibond, GO en Kuntze.

Gebruder Heyl Analysentechnik GmbH

  • TESTOMAT: een on-line meting en bewaking van onder meer totale hardheid, carbonaathardheid, ijzer, chloor, sulfiet en chromaat.
  • DUROVAL, DUROGNOST EN TESTOVAL: eenvoudige testkits voor het simpel en snel bepalen van diverse paramaters in water waaronder totale hardheid.

Tintometer GmbH
Producent van de Lovibond® meetapparatuur voor de watercontrole zoals:

  • COMPARATOR 2000 en CHECKIT-COMPARATOR: meetsystemen voor de snelle meting van een uitgebreid scala aan waterparameters middels kleurvergelijking.
  • MD100, MD200, MD600 en MULTIDIRECT: draagbare fotometersystemen voor het op locatie meten van de waterkwaliteit.

Dr. A. Kuntze GmbH
Producent van online controllers en sensoren zoals:

  • KRYPTON K en KRYPTON D: complete meetsystemen ‘plug & play’ gemonteerd op een wandbord en voorzien van het gepatenteerde ASR-systeem voor elektrodereiniging.
    Leverbaar voor onder meer Cl, ClO2, O3 en H2O2.
  • Sensoren voor pH, geleidbaarheid, ozon, chloor, chloordioxide, waterstofperoxide en zuurstof.

GO Systemelektronik
Producent van online analysesystemen die zich kenmerken door hun uitgebreide mogelijkheden aan dataverwerking en dataopslag, zowel op locatie als op afstand.
Enkele van hun producten:

  • BLUE SENSE voor meting van meerdere parameters gelijktijdig. Dataloggerfunctie, modulaire opbouw en een goede prijs/kwaliteitsverhouding.
  • ISA Spectrometer, meerparameter online spectrometrie in UV-VIS spectrum 190-720 nm. Toepasbaar voor onder meer drinkwater, oppervlaktewater, afvalwater en proceswater.

SiLiBeads
Alternatief filtermateriaal voor filterzand. Met name de ronde vorm levert grote voordelen op. Sinds 2007 worden glaskogels met veel succes ingezet als alternatief voor zand/grind in de bronnenbouw. Het pakket, wat normaal en traditioneel uit zand/grind bestaat, wordt dan vervangen door glaskogels die de hogere aanschafprijs ruimschoots compenseren. Met name de eenduidige en constante ronde vorm en kogelgrootte leveren grote besparingen en voordelen op bij zowel het vullen en het gebruik als regeneratie.

Voor meer informatie: www.prowater.nl