Begin de dag goed met de ‘VTZ Technische Start’

Je kunt de dag maar beter goed beginnen en dus beginnen we de ZwembadBranche Dag traditiegetrouw met een technische sessie. Wil jij op de hoogte blijven van technische ontwikkelingen? Kom dan 30 november naar de VTZ Technische start. Hier kun je een aantal interessante lezingen volgen over de zwembadtechniek. Hebben de twee lockdowns gevolgen gehad voor de zwembaden, wat betekenen de nieuwe parameters binnen de Omgevingswet en verandert er wat voor de opslag van chemicaliën nu het Activiteitenbesluit komt te vervallen? Dus ben jij een vroege vogel en wil je bijblijven met de technische ontwikkeling? Meld je dan vandaag nog aan voor de VTZ Technische start.

Programma

 • 7.30 – Inloop met ontbijt
 • 8.00 – Opening door Chris van Veluwen
 • 8.15 – Hebben we een chloraatprobleem in de Nederlandse zwembaden?
  In Coronatijd heeft de zwembadpoli, in opdracht van de zwembranche, onderzoek gedaan naar chloraat in Nederlandse zwembaden. Gebleken is dat bij ruim 25% van de onderzochte baden de toekomstige norm van 30 mg/L overschreden wordt. Op basis hiervan zijn vragen gesteld aan RIVM over de gezondheidsrisico’s voor badpersoneel en zwemmers. Wat kun je eigenlijk doen bij een overschrijding van chloraat? Tijdens deze presentatie zal Maarten Keuten ingaan op de resultaten van dit onderzoek, de adviezen van RIVM en delen wij graag met elkaar een aantal leermomenten bij badinrichtingen met overschrijdingen met de zwembranche delen.
 • 8.35 – Opslag chemicaliën onder de Omgevingswet: gaat er wat veranderen?
  Voor de opslag van chemicaliën geldt nu het Activiteitenbesluit, maar net als de Bhvbz zal ook het Activiteitenbesluit met de invoering van de Omgevingswet komen te vervallen. De nieuwe regels voor opslag van chemicaliën wordt vanaf dan vanuit de Omgevingswet gereguleerd. Op dit moment zijn er nog strenge regels aan de opslag van chemicaliën in badinrichtingen, komen deze dan straks te vervallen of valt dat te bezien en wat is de rol van de gemeente hierin? In deze presentatie zal Bert Lans een overzicht gegeven van de nieuwe eisen voor opslag van chemicaliën in badinrichtingen en wat dat betekent voor de toekomst.
 • 8.55 – Nieuwe parameters onder de Omgevingswet: wat komt er op ons af?
  Met de invoering van de Omgevingswet komen er nieuwe parameters en moeten zwembaden zelf een bemonsteringsplan maken. Maar wanneer moet dat bemonsteringsplan eigenlijk klaar zijn? En hoe bepaal je de slechtste plek voor de monstername en wie bepaalt dat, laboratorium dat of de badinrichting? Naast een aantal nieuwe parameters veranderen van sommige bestaande parameters ook de grenswaardes. In deze presentatie zal Ger Hulshof deze vragen beantwoorden en krijg je een duidelijk beeld van de nieuwe regels betreffende de monstername en analyse van de nieuwe parameters.
 • 9.15 – Afsluitende discussie
 • 9.30 – Afsluiting

Aanmelden VTZ Technische Start – Klik hier

De missie van de VTZ is het voorkomen dat arbeid en middelen verloren gaan als gevolg van onjuiste technische keuzen, zonder innovaties te blokkeren.

Pomaz